lv
IY8peP9Ix307TtiNsvMnTN1f9BpXEo1Rgk0khjCy
3929948

Plāno mobilizācijas mācības

Plāno mobilizācijas mācības

Mācības notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes atbildības teritorijā, un tajās plānots iesaistīt aptuveni 1000 zemessargu un rezerves karavīru, pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas izstrādātu Ministru kabineta rīkojumu par kaujas gatavības pārbaudi.

Šā gada septembrī Nacionālie bruņotie spēki plāno veikt trīs dienu ilgas mobilizācijas mācības, kuru laikā tiks veikta zemessargu un rezerves karavīru vienību kaujas gatavības pārbaude, paredz Ministru kabineta 23.jūlijā apstiprinātais rīkojums.

Mobilizācijas mācībās iesaistītie zemessargi un rezerves karavīri par konkrētu mācību norises laiku tiks informēti mēnesi iepriekš - augustā.

Mācības ilgs trīs dienas, un to laikā tiks pārbaudīta zemessargu un rezerves karavīru apziņošanas kārtība, kā arī spēja īsā laikā nodrošināt karavīrus ar ekipējumu un ieročiem. Tāpat mācībās tiks vingrināta mobilizētā personāla izvietošana ārpus vienības dislokācijas vietām un iesaiste dažādu uzdevumu izpildē.

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka Latvijas pilsoņiem ir iespēja sniegt savu ieguldījumu valsts drošības stiprināšanā, izvēloties kādu no sev piemērotākajiem militārās apmācības un dienesta veidiem, un piesakoties vienotajā rekrutēšanas platformā www.klustikaravirs.lv.

Ventspilnieki un viesi aicināti uz izcilu koncertu «Latvijas» zālē (+VIDEO)

Tā piedāvā augstas kvalitātes akustiku, inovatīvu dizainu un daudzveidīgu kultūras pasākumu programmu.

Ventspilī koncertzāle "Latvija" atzīmēs savu piecu gadu jubileju ar īpašu koncertu 2024.gada 27.jūlijā plkst.18.00. Šis unikālais notikums iezīmē piec...

Pārbaudīs iespējamos Latvijas futbolistu izteikumus Krievijas atbalstam

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja sākusi noskaidrot apstākļus par iespējamiem RFS futbolistu Gļeba Žaleiko un Adama Marhijeva Krieviju atbalstošiem izteikumiem, otrdien pavēstīja LFF.

28.jūnijā Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā starp ...

Rīgā meklēs iespējas atdzīvināt galvaspilsētas centru

Rīgas pašvaldība kopā ar uzņēmējiem meklēs iespējas "atdzīvināt" galvaspilsētas centru, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Rīgas pašvaldības pārstāvjiem tiekoties ar Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA), Latvijas Tirdzn...



Komentāri