lv
1dp5XIiaE4yclHP1cVXR5gLLt28ILqpk0PKuPaEC
3921923

Ārzemju studentiem piešķirtas valsts stipendijas 590 760 eiro apmērā

Ārzemju studentiem piešķirtas valsts stipendijas 590 760 eiro apmērā

Pagājušajā akadēmiskajā gadā ārzemju studentiem piešķirtas 106 Latvijas valsts stipendijas par kopējo summu 590 760 eiro, liecina Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) publiskais pārskats par 2023.gadu.

Stipendijas saņēmuši studējošie no 24 valstīm. Visvairāk stipendiātu bija no Somijas - 13 stipendiāti. 11 stipendiāti bija no Ukrainas, deviņi stipendiāti - no Azerbaidžānas, bet pa septiņiem stipendiātiem - no Gruzijas, Vācijas un Ķīnas.

Vēl 90 stipendijas piešķirtas dalībai deviņās Latvijas augstskolu organizētājās starptautiskajās vasaras skolās.

2023.gadā Latvijas valsts stipendijām kopumā saņemti 309 pieteikumi no 31 valsts studenta.

Tautieši Lielbritānijā iztaujā premjeri Eviku Siliņu
Latvijas premjerministre Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība") nupat kā pārstāvēja Latviju Lielbritānijā notiekošajā Eiropas politiskās kopienas samitā. Taču par spīti saspringtajam grafikam tika atrasts laiks, lai satiktos ar tautiešiem Londonā.
Vīgants un Eiduka izcīna godalgas rollerslēpošanā Pasaules kausa sacensībās Madonā
Mājinieks Raimo Vīgants svētdien Madonas ielās uzvarēja Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā 20 kilometru distancē brīvajā stilā ar kopīgu startu elites grupā vīriešiem, savukārt sievietēm sudraba godalgu izcīnīja spēcīgākā Latvijas distanču slēpotāja ...
Diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, kā arī viens transportlīdzekļa vadītājs pieķerts par braukšanu narkotisko vielu iespaidā, informē Valsts policija.

Par braukšanu reibumā ...



Komentāri