lv
yLGNqAr9K0WHCC8SCRO9vH0PRJ3J4UgaOoYrkh2s
3905855

Pozitīvs signāls nozarei: Rīgā atgriežas vācu tūristi

Pozitīvs signāls nozarei: Rīgā atgriežas vācu tūristi

Viesu skaits Rīgā maijā pieaudzis par 15%, un pirmo reizi kopš 2019.gada pirmajā vietā pēc viesu skaita atgriezusies Vācija.

Centrālās statistikas pārvaldes maija statistika liecina, ka Vācijas tūristu skaits uzrādījis 50% pieaugumu salīdzinājumā ar 2023. gadu.

Tāpat ievērojams pieaugums vērojams viesu skaitam no Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas un Somijas. Kopumā Rīgu apmeklējuši 76% no visiem ārvalstu tūristiem, kas ieradušies Latvijā.

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs uzskata, ka Vācijas nonākšana pirmajā vietā pēc vairākiem gadiem ir ļoti pozitīvs signāls nozarei, jo apliecina, ka mazinās ģeopolitiskās situācijas ietekme.

Ja šī tendence turpināsies un tirgus atjaunosies tikpat strauji, tas būtiski ietekmēs kopējo tūristu skaitu gadā.

Lieliskus rezultātus un potenciālu attīstībai parāda arī Polija, kurā Rīga šogad pirmo reizi reklamējusies, skaidroja Bikovs.

Šī gada prioritārās mērķa valstis tūrisma jomā Rīgai ir Polija, Somija un Norvēģija, kurās pašlaik norit vasaras sezonas kampaņas. Tiek izmantotas vides un sabiedriskā transporta reklāmas atpazīstamības veicināšanai, kā arī digitālās reklāmas "Google" un "Meta" platformās.

Polijā publicētas vairāk nekā 25 preses relīzes un raksti par Rīgu. Tiek organizētas arī 10 viedokļu līderu un trīs mediju vizītes. Pozitīvu tendenci apliecina mājas lapas apmeklējums - "liveriga.com" vietnes apmeklējums no Polijas pieaudzis par 484% salīdzinājumā ar 2023.gadu.

Plānota arī trešā kampaņa mērķa valstīs ziemā, kuras gaitā tūristus aicinās izbaudīt Rīgas Ziemassvētku tirdziņu un Gaismas takas.

Vasaras sākumā Polijā veikts pētījums par poļu asociācijām un vēlmi apmeklēt Rīgu. Ceļojumu uz Latvijas galvaspilsētu apsver 55% aptaujāto, bet līdz šim Rīgu ir apmeklējuši 14% poļu.

Kopumā 88% poļu ir dzirdējuši par Rīgu, taču tikai 12% no viņiem var lepoties ar labām zināšanām par pilsētu. Lielākā daļa respondentu, kas jebkad ir apmeklējuši Rīgu, vēlētos to darīt atkal. Šādu atbildi snieguši 83% aptaujāto.

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova dosies iekarot Parīzi

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova ir uz starta līnijas 2024. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē, Francijā. No 27. jūlija līdz 10. augustam viņas piedalīsies pasaulē prestižākajās sporta sacensīb...

Pleskavas apgabala gubernators sola palīdzēt tautiešiem, kam nāksies pamest Latviju
Latvijai kaimiņos esošā Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vederņikovs paziņojis, ka šis Krievijas reģions esot gatavs sniegt palīdzību tautiešiem, kuriem Imigrācijas likuma prasību (latviešu valodas nezināšanas) dēļ nāksies pamest Latviju.
Darbs pāri okeānam: ko simts latviešu jauniešu redzēja Amerikā (+VIDEO)

"Cilvēki ir ekspresīvi, atvērti", - pauž mūsu jaunieši.

Grāmatas ir pasaules dārgākās bagātības un labākais mantojums paaudzēm un tautām, tā rakstīja slavenais amerikāņu autors Henrijs Deivids Toro. Mūsdienu augsto tehnoloģiju laikmets, šķiet, mūs attāl...



Komentāri