lv
WpnOBRpGrUSzlT6QAyVWmRfh4ss2XI0umNMJJKGG
3894853

Jaunais Eiropas Parlaments apliecinās atbalstu Ukrainai

Jaunais Eiropas Parlaments apliecinās atbalstu Ukrainai

Jaunais Eiropas Parlaments (EP) nākamnedēļ gaidāmajā plenārsēdē apliecinās atbalstu Ukrainai, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Paredzēts, ka trešdienas, 17.jūlija, rītā politisko grupu vadītāji sniegs paziņojumus par nepieciešamību turpināt Eiropas Savienības atbalstu Ukrainai, bet plkst.18 pēc Latvijas laika notiks balsojums par rezolūciju.

EP politisko grupu vadītāji apspriedīs jaunākos pavērsienus Krievijas militārajā agresijā - laikā, kad Krievija pastiprina Ukrainas civilās infrastruktūras bombardēšanu, tostarp uzbrūkot valsts lielākajai pediatrijas klīnikai.

Krastiņš norāda, ka balsojumā deputāti paudīs jaunievēlētā EP nostāju attiecībā uz šo konfliktu, un paredzams, ka deputāti apliecinās EP nelokāmo atbalstu Ukrainai.

Kā liecina informācija Eiropas Komisijas mājaslapā, no Krievijas agresijas kara sākuma Eiropas Savienības (ES) atbalsts Ukrainai sasniedz gandrīz 108 miljardus eiro.

No šīs summas gandrīz 52 miljardi eiro piešķirti, lai atbalstītu Ukrainas ekonomisko, sociālo un finansiālo noturību, savukārt 39 miljardi eiro novirzīti militārās palīdzības pasākumiem, vēl aptuveni 17 miljardi eiro piešķirti, lai palīdzētu ES dalībvalstīm palīdzēt tiem ukraiņiem, kuri bēg no kara uz ES.

Anglija un Spānija tiksies šodien Eiropas čempionāta finālā

Anglijas un Spānijas vīriešu futbola izlases šodien Berlīnē tiksies Eiropas čempionāta finālā.

Mačs sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Anglija grupā ar 1:0 pieveic...

Virpuļviesulis sabojājis saules paneļu parku Olaines novadā

Virpuļviesulis sestdien sabojājis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parku Olaines novadā.

Novada pašvaldība informē, ka sestdienas vakarā, virpuļviesulim ejot pāri Olaines novadam, ir cietis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parks. Parks ir izsl...

Pirmdien gaiss iesils līdz +26 grādiem

Pirmdien gaiss iesils līdz +23…+26 grādiem, bet vietām gaidāms īslaicīgs lietus, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Piekrastē gaisa temperatūra saglabāsies +20…+23 grādu robežās.

Vējš pirmdien būs lēns.

Galvaspi...



Komentāri