lv
N9go1euENpAanIrbrEJOlkTsnaTlZR1DhotWzsL3
3894377

Anglija un Spānija tiksies šodien Eiropas čempionāta finālā

Anglija un Spānija tiksies šodien Eiropas čempionāta finālā

Anglijas un Spānijas vīriešu futbola izlases šodien Berlīnē tiksies Eiropas čempionāta finālā.

Mačs sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Anglija grupā ar 1:0 pieveica Serbiju, kā arī spēlēja neizšķirti ar Dāniju (1:1) un Slovēniju (0:0). Astotdaļfinālā ar 2:1 tika pieveikta Slovākija, ceturtdaļfinālā pēc 1:1 120 spēles minūtēs Anglija uzvarēja Šveici pēcspēles sitienos (5:3), bet pusfinālā ar 2:1 tika pieveikta Nīderlande.

Spānija grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras, apspēlējot Horvātiju (3:0), Itāliju (1:0) un Albāniju (1:0), astotdaļfinālā ar 4:1 sagrāva Gruziju, ceturtdaļfinālā, pamatlaikam noslēdzoties ar 1:1, pagarinājuma noslēgumā guva vārtus un pārspēja Vāciju, bet pusfinālā ar 2:1 pieveica Franciju.

Anglija ar Spāniju ir tikusies 27 reizes, 13 reizes uzvaru svinot angļiem un desmit reizes - spāņiem.

Pēdējoreiz abas komandas 2018.gadā tikās Nāciju līgas A līgas grupu turnīrā, Vemblija stadionā Londonā ar 2:1 uzvarot Spānijai, bet Seviļā Anglijai revanšējoties ar 3:2.

Anglija Eiropas meistarsacīkšu finālā ir iekļuvusi otro reizi pēc kārtas. Spānijai šis ir jau piektais fināls. 1964., 2008. un 2012.gadā Spānija kļuva par Eiropas čempioni.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Virpuļviesulis sabojājis saules paneļu parku Olaines novadā

Virpuļviesulis sestdien sabojājis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parku Olaines novadā.

Novada pašvaldība informē, ka sestdienas vakarā, virpuļviesulim ejot pāri Olaines novadam, ir cietis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parks. Parks ir izsl...

Pirmdien gaiss iesils līdz +26 grādiem

Pirmdien gaiss iesils līdz +23…+26 grādiem, bet vietām gaidāms īslaicīgs lietus, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Piekrastē gaisa temperatūra saglabāsies +20…+23 grādu robežās.

Vējš pirmdien būs lēns.

Galvaspi...

Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus

Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus.

Sestdien saņemta informācija no Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (JRCC Tallinn) par jūrā pazudušiem diviem cilvēkiem, kuri ar ūdens mot...



Komentāri