lv
OetrQmuiqjt28rV9AUutTgk0ni18tl73jgECUr1I
3882726

Speciālo avioreisu skandāls - vēl divi vainīgie

Speciālo avioreisu skandāls - vēl divi vainīgie

Nav izslēgta disciplinārlietas ierosināšana pret vēl vienu Valsts kancelejā nodarbināto.

Saistībā ar bijušā premjera un ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo avioreisu skandālu vienam Valsts kancelejā nodarbinātajam samazināta alga, bet vēl viens - pametis darbu.

Disciplinārlietas izmeklēšana noslēdzās 20. jūnijā, un vienai no lietā iesaistītajām personām tika piemērots disciplinārsods, uz laiku samazinot atalgojumu.

Otra lietā iesaistītā persona pirms disciplinārlietas noslēgšanās pēc pašas vēlēšanās pārtraukusi valsts civildienesta attiecības ar iestādi, līdz ar to atbilstoši likumam disciplinārlieta pret šo personu tika izbeigta.

Patlaban tiek izvērtēti apstākļi par vēl vienas iespējamās disciplinārlietas ierosināšanu pret vienu nodarbināto.

Kā vēstīts, 10.jūlijā Siliņa intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja, ka saistībā ar Valsts kancelejas iepirkumiem tiks vērtēta vēl vairāku personu atbildība. Viņa skaidroja, ka disciplinārlietā, kas bija ierosināta pret nu jau amatā pazemināto Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, figurē vēl vairākas Valsts kancelejas amatpersonas.

Premjere iepriekš uzsvēra, ka ir nodevusi šo informāciju Valsts kancelejas direktora pienākumu izpildītājai, jo viņai tālāk jāorganizē pārbaudes attiecībā uz šiem darbiniekiem.

Kā vēstīts, aprīļa sākumā, reaģējot uz Ģenerālprokuratūras sniegto informāciju par kriminālprocesa sākšanu, lai vērtētu Kariņa speciālo avioreisu izmantošanas tiesiskumu, premjere uzdeva izveidot dienesta pārbaudes komisiju, kuras uzdevums bija dienesta pārbaudē noskaidrot iesniegumā norādīto likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumu izdarīšanas apstākļus un izvērtēt amatpersonu rīcību.

Pērkona negaisu ietekmē Latvijā reģistrēti elektrotīkla bojājumi

AS "Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk. Negaisa laikā iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju un citas elektroinfrastruktūras tuvumā, visdrošāk ir patverties...

Kariņa avioreisu skandālā saskata sistēmisku problēmu valsts pārvaldē

Notiekošais ap bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) privāto avioreisu skandālu izgaismo sistēmisku problēmu valsts pārvaldē, parādot, ka politiķiem un augstākajiem ierēdņiem līdz galam nav skaidrs, kāds ir pareizākais savstarpējās komunikācijas un atbi...

Neļauj vēnu mazspējai bojāt ceļojumu

Vasara – laiks ceļojumiem un garām pastaigām pa Eiropas ieliņām. Taču siltā laikā kājās var rasties smaguma sajūta, kas citu kultūru baudīšanu var ierobežot. Šādi simptomi var norādīt uz vēnu mazspēju, kura var radīt arī nepatīkamas sāpes. Diemžēl ar š...



Komentāri