lv
NBDVstJCyZxCsF4y2MJKqfQRwJb1rbgEXgTXgNfk
3882222

Par jauno Valsts kancelejas vadītāju virzīs ZM valsts sekretāru Kronbergu

Par jauno Valsts kancelejas vadītāju virzīs ZM valsts sekretāru Kronbergu

Par jauno Valsts kancelejas vadītāju plānots virzīt patreizējo Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāru Raivi Kronbergu.

Premjere Evika Siliņa (JV) ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" apliecināja, ka uzrunājusi Kronbergu minētajam amatā un viņš ir izteicis piekrišanu.

Kronbergs dzimis 1977. gada 6.novembrī Saldū. 2000.gadu sākumā strādājis vairākos uzņēmumos, bet no 2007.2009.gadam par Tieslietu ministrijas Administratīvā departamenta Saimniecības nodaļas vadītāju. No 2009. līdz 2014.gadam bija Tieslietu ministrijas Administratīvā departamenta direktors.

Savukārt laikā no 2014. līdz 2021.gadam viņš bija Tieslietu ministrijas valsts sekretārs.

2021.gada nogalē Ministru kabinets Kronbergu iecēla par ZM valsts sekretāru.

Kronbergs beidzis biznesa augstskolas "Turība" Juridisko fakultāti, iegūstot profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnēs un beidzis Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Sociālo zinātņu fakultāti. Tāpat savulaik mācījies Liepājas Emila Melngaiļa mūzikas koledžā.

Aprīļa sākumā, reaģējot uz Ģenerālprokuratūras sniegto informāciju par kriminālprocesa sākšanu, lai vērtētu bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo avioreisu izmantošanas tiesiskumu, premjere uzdeva izveidot dienesta pārbaudes komisiju, kuras uzdevums bija dienesta pārbaudē noskaidrot iesniegumā norādīto likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumu izdarīšanas apstākļus un izvērtēt amatpersonu rīcību.

Paralēli - maija sākumā - Siliņa jau izdeva rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret līdzšinējo Valsts kancelejas vadītāju Jāni Citskovski. Šāds lēmums tika pieņemts, "pamatojoties uz dienesta pārbaudes komisijas starpziņojumā konstatētajiem apstākļiem un tiesību normu pārkāpumiem". Pēc Siliņas ierosinātās disciplinārlietas valdība 9.jūlijā nolēma amatā pazemināt Citskovski, viņam piedāvājot vadīt Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļu.

Tiesa atcēlusi noteikumus, kas pārkāpj daļas jūrmalnieku tiesības

Satversmes tiesa par Satversmei neatbilstošu atzina normu, saskaņā ar kuru noteiktu valstu pilsoņi var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus Jūrmalas pilsētā.

Satversmes tiesa uzsvēra, ka pašvaldībai ir tiesības noteikt atvieglojumus nekustamā ...

Jaundzimušo paredzamais mūža ilgums pērn Latvijā bija vidēji 75,5 gadi

Jaundzimušo paredzamais mūža ilgums pagājušajā gadā Latvijā bija 75,5 gadi, tostarp sievietēm paredzamais mūža ilgums bija 80,4 gadi, bet vīriešiem - 70,4 gadi, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) publiskotā informācija.

CSP arī min, ka 2021.g...

Tautiešu uzņēmēji Vidzemē varēs saņemt dotācijas līdz 12 000 EUR (+VIDEO)

Remigrants ir diasporas loceklis, kurš ir atgriezies vai pārcēlies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Latvijā.

Valmieras novada pašvaldība izsludina otro uzsaukumu projektu konkursam "Uzņēmējdarbības atbalsts remigrantiem Valmieras novadā"....



Komentāri