lv
7HuuTci1akMalRScbYqmAxBesqY9Nus6vU0kh4Zp
3878955

Bērnu slimnīca gatava uzņemt raķešu triecienā Kijivas slimnīcai cietušos bērnus

Bērnu slimnīca gatava uzņemt raķešu triecienā Kijivas slimnīcai cietušos bērnus

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) ir gatava uzņemt Krievijas raķešu triecienā slimnīcai "Ohmatdyt" Kijivā cietušos bērnus.

BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols uzsver, ka šāda veida uzbrukumi ir ne tikai nepieņemami, bet arī klaji pārkāpj visus starptautiskos likumus un normatīvus, kas aizsargā bērnus un medicīnas iestādes.

Ābols uzsver, ka BKUS un Latvija atbalsta Ukrainu un turpinās to darīt līdz pat tās uzvarai un arī pēc tam, palīdzot atjaunot un stiprināt veselības aprūpes sistēmu un tās infrastruktūru, lai nodrošinātu mieru un labklājību nākamajām paaudzēm.

"Bērnu slimnīcā esam gatavi uzņemt Ukrainas bērnus un iespēju robežās nodrošināt viņiem visu nepieciešamo sekmīgai ārstēšanas turpināšanai. Mūsu slimnīcas durvis vienmēr būs atvērtas, lai sniegtu atbalstu un palīdzību tiem, kas cietuši šajā nežēlīgajā teroraktā," saka Ābols.

Arī Eiropas Bērnu slimnīcu organizācija (EBSO), kas apvieno 15 vadošās bērnu slimnīcas Eiropā, tajā skaitā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS) Latvijā, stingri nosoda Krievijas armijas veiktos raķešu triecienus Kijivas "Ohmatdyt" bērnu slimnīcai.

Organizācija savā paziņojumā norādījusi, ka Krievijas rīcība ir absolūti pretēja Eiropas humanitārajām vērtībām. Šāda vardarbība pret bērniem un veselības aprūpes profesionāļiem ir nepieļaujama un amorāla, uzsver organizācija.

Organizācija nosoda teroraktus, kas apdraud nevainīgu bērnu, viņu ģimeņu un veselības aprūpes profesionāļu dzīvības. Paziņojumā teikts, ka bērnu labklājība ir prioritāte, kas ir nozīmīgāka par jebkuru karu vai konfliktu, bet bērnu slimnīcām jābūt patvērumiem, kuros bērni, jaunieši un viņu ģimenes var meklēt un saņemt aprūpi, nebaidoties no iespējamiem draudiem vai vardarbības.

Organizācija aicina starptautisko sabiedrību rīkoties izlēmīgi, lai pasargātu veselības aprūpes iestādes, civiliedzīvotājus un bērnus visās konflikta zonās.

Basketbola izlase gūst atzinības arī pēc neveiksmes, cerības jāatliek uz Eiropas čempionātu
Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies elitārs 12 basketbola valstsvienību kopums, kuru vidū diemžēl neredzēsim Latvijas izlasi, jo kvalifikācijas turnīra finālspēlē sarkanbaltsarkanie piedzīvoja zaudējumu pret Brazīliju. Neskatoties uz sāpīgo zaudēju...
Rail Baltica: Darbu sāk parlamentārās izmeklēšanas komisija

Deputāti plāno izsaukt paskaidrojumu sniegšanai bijušos satiksmes ministrus, ekspremjerus, kā arī, protams, esošo Satiksmes ministrijas vadītāju.

Rīt uz sēdi pulcēsies un par darba uzdevumiem lems parlamentārās izmeklēšanas komisija par "Rail Baltica"...

Ostapenko neizdodas otro reizi karjerā sasniegt Vimbldonas tenisa čempionāta pusfinālu
Aļona Ostapenko trešdien Vimbldonas čempionātā zaudēja ceturtdaļfināla spēlē, kas Latvijas spēcīgākajai tenisistei liedza otro reizi karjerā tikt sezonas priekšpēdējā "Grand Slam" turnīra spēcīgāko spēlētāju četriniekā. 


Komentāri