lv
GwjJBPxdC59MXSg8BzIMWDICBCoD60fg0gkqGYaT
3878785

Rail Baltica: Darbu sāk parlamentārās izmeklēšanas komisija

Rail Baltica: Darbu sāk parlamentārās izmeklēšanas komisija

Deputāti plāno izsaukt paskaidrojumu sniegšanai bijušos satiksmes ministrus, ekspremjerus, kā arī, protams, esošo Satiksmes ministrijas vadītāju.

Rīt uz sēdi pulcēsies un par darba uzdevumiem lems parlamentārās izmeklēšanas komisija par "Rail Baltica" projekta īstenošanu.

Plānots, ka sēdē deputāti pārrunās ar "Rail Baltica" projektu saistītās problēmas un parlamentārās izmeklēšanas komisijas uzdevumus, uzaicināmās personas un turpmāko komisijas darba plānu.

Saeima 13.jūnijā pēc 34 deputātu ierosinājuma izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai apzinātu "Rail Baltica" projekta īstenošanā pieļautās kļūdas, vienlaikus panākot, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu, lai lēmumi tiktu pieņemti caurredzami un savlaicīgi, kā arī ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu. Satversme noteic, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa deputātu.

Par komisijas priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Andris Kulbergs, par sekretāru - Kristaps Krištopans.

Ostapenko neizdodas otro reizi karjerā sasniegt Vimbldonas tenisa čempionāta pusfinālu
Aļona Ostapenko trešdien Vimbldonas čempionātā zaudēja ceturtdaļfināla spēlē, kas Latvijas spēcīgākajai tenisistei liedza otro reizi karjerā tikt sezonas priekšpēdējā "Grand Slam" turnīra spēcīgāko spēlētāju četriniekā. 
Pludmales volejbolistes Graudiņa/Samoilova Austrijas «Elite 16» turnīra ievadā izcīna pārliecinošu uzvaru
Latvijas pludmales volejbola duets Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa trešdien, 10. jūlijā, Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiekošās "Elite 16" sacensības sāka ar uzvaru.
Abu Meri reforma tiek kritizēta: «Risks palikt bez zālēm palielināsies» (+VIDEO)

Latvijas tirgū 94% veido ārvalstu ražotāju medikamenti.

Latvijas zāļu ražotāju asociācijas (LZR) ieskatā VM un veselības ministra Hosama Abu Meri zāļu cenu reforma tiek virzīta steigā, un konsultācijas ar farmaceitiskās un veselības aprūpes nozares pārs...



Komentāri