lv
Hd5buqxZ9vvbCm6Bbdfxm1WHBmnXtAT22fMibnca
3878268

Pāreja uz mācībām tikai valsts valodā privātajās iestādēs atbilst Satversmei

Pāreja uz mācībām tikai valsts valodā privātajās iestādēs atbilst Satversmei

Satversmes tiesa (ST) trešdien atzina par Satversmei atbilstošām normas, saskaņā ar kurām privātajās izglītības iestādēs vispārējās izglītības saturs ir jāapgūst valsts valodā.

Par pieņemto nolēmumu ST informēs preses konferencē plkst.15.

Lieta ierosināta pēc Danas Džibuti un Dominika Džibuti pieteikuma, kurus tiesā pārstāvēja viņu vecāki. Pieteikuma iesniedzēji ir skolēni, "kuri identificē sevi ar Latvijā dzīvojošajām nacionālajām minoritātēm, viņu dzimtā valoda nav Latvijas valsts valoda, bet gan mazākumtautību valoda, un viņi mācās privātajā izglītības iestādē mazākumtautību izglītības programmās".

Sagatavoti video Ukrainas bēgļiem par dzīvi Latvijā

Biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" sagatavojusi 22 īsus video ukraiņu valodā, kuros sniegtas atbildes uz Ukrainas iedzīvotāju biežāk uzdotajiem jautājumiem par dzīvi Latvijā, informēja biedrības valdes locekle Linda Jākobsone-Gavala.

Viņa atzīmēja, ka va...

Izglītības un zinātnes ministrijas departamentu vadīs volejbolists Samoilovs

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentu turpmāk vadīs pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.

Samoilovs amatam tika izraudzīts atklātā konkursā, uz kuru kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti. Savus pienākumus pildīt viņš sāk ...

Mūzika, teātris un laikmetīgā māksla. Sestdien pilngadību piedzīvos Cēsu mākslas festivāls
No 13. jūlija līdz 24. augustam norisināsies 18. mākslas festivāls "Cēsis" ar mūziku, teātri un laikmetīgo mākslu. Tā muzikālā programma priecēs un brīžiem varbūt arī pārsteigs ar džezu, seno garīgo mūziku, Argentīnas tango karaļa operitu un galu galā ...


Komentāri