lv
naKtKrEFnhtC0SYHoQPHU3izoJlb6KNHGZvx8hOj
3878099

Sagatavoti video Ukrainas bēgļiem par dzīvi Latvijā

Sagatavoti video Ukrainas bēgļiem par dzīvi Latvijā

Biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" sagatavojusi 22 īsus video ukraiņu valodā, kuros sniegtas atbildes uz Ukrainas iedzīvotāju biežāk uzdotajiem jautājumiem par dzīvi Latvijā, informēja biedrības valdes locekle Linda Jākobsone-Gavala.

Viņa atzīmēja, ka vairāk nekā 30 000 Ukrainas iedzīvotāju par savām mājām šobrīd uzskata Latviju, un te veidojot savu dzīvi, saskaras ar dažādiem jautājumiem, kā arī nereti atšķirībām starp Latviju un Ukrainu. Ik dienas biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" darbinieki atbild uz šiem jautājumiem gan NVO informācijas centrā Pāles ielā 9, Rīgā, gan pa tālruni, gan sociālajos tīklos.

Patlaban uz biežāk uzdotajiem jautājumiem ir sagatavotas atbildes video formātā, kas vienkopus atrodamas biedrības "Facebook" profilā un tīmekļa vietne "ej.uz/atbildesUA".

Jautājumi ir saistīti gan ar ierašanos Latvijā, piemēram, pirmie soļi Latvijā, informācijas resursi un nevaldības organizāciju atbalsts, veselības aprūpe, gan praktiskiem padomiem, piemēram, darba attiecību uzsākšana, nekustamā īpašuma īre, elektroniskais paraksts un portāls "latvija.lv", juridiskā palīdzība, notāra pakalpojumi un dokumentu tulkojumi, transports, patērētāju tiesības, uzņēmējdarbības uzsākšana. Tāpat jautājumi ir par iekļaušanos Latvijas ikdienas dzīvē, piemēram, latviešu valodas apguvi ikdienā, atpūtu un izklaidi, integrācijas pasākumiem, savas biedrības izveidi..

Biedrība izveidojusi arī īpašu video par to, kā palīdzēt Ukrainai, atrodoties Latvijā.

Video papildus biedrības darbiniekiem piedalās arī Latviešu valodas aģentūras metodiķe Ērika Pičukāne, Vienas pieturas aģentūras vadītāja Inese Saldābola, Zemgales NVO centra valdes priekšsēdētājs Uldis Dūmiņš, biedrības "Kopienu sadarbības tīkls "Sēlijas salas"" pārstāves Daina Alužāne un Ieva Jātniece.

Video var kalpot kā praktisks papildinājums biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem"’ 2024.gada jūnijā izdotajai rokasgrāmatai "Dzīvo Latvijā", kas elektroniskā versijā latviešu un ukraiņu valodā pieejama biedrības tīmekļa vietnē "www.gribupalidzetbegliem.lv".

Izglītības un zinātnes ministrijas departamentu vadīs volejbolists Samoilovs

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentu turpmāk vadīs pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.

Samoilovs amatam tika izraudzīts atklātā konkursā, uz kuru kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti. Savus pienākumus pildīt viņš sāk ...

Mūzika, teātris un laikmetīgā māksla. Sestdien pilngadību piedzīvos Cēsu mākslas festivāls
No 13. jūlija līdz 24. augustam norisināsies 18. mākslas festivāls "Cēsis" ar mūziku, teātri un laikmetīgo mākslu. Tā muzikālā programma priecēs un brīžiem varbūt arī pārsteigs ar džezu, seno garīgo mūziku, Argentīnas tango karaļa operitu un galu galā ...
Latvijas eksports maijā – par 1,3% mazāks nekā pirms gada; importam kritums par 13,8%
Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2024. gada maijā veidoja 3,29 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 8,4% mazāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība samazinājās par 1,3%, bet importa vērtība par 13,8%, liecina Centrālās ...


Komentāri