lv
7cFGXk1ubtnZqvqvKR37SW08gEkzZN65yNwcoW4A
3822532

Eiropas futbola čempionātā tiks izspēlētas pēdējās B grupas spēles

Eiropas futbola čempionātā tiks izspēlētas pēdējās B grupas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā ar Spānijas un Albānijas, kā arī Horvātijas un Itālijas cīņām beigsies B apakšgrupas turnīrs.

Abi mači sāksies vienlaicīgi - plkst.22 pēc Latvijas laika. Čempionāta spēles tiešraidē tiek translētas televīzijas kanālos TV6 un "Go3 Sport Open".

Pirmajā kārtā Spānija ar 3:0 pārspēja Horvātiju, bet Itālija atspēlējās un ar 2:1 uzvarēja Albāniju. Otrās kārtas spēlēs Albānija cīņas beigās panāca 2:2 mačā ar Horvātiju, bet Spānija ar 1:0 pieveica Itāliju.

Seši punkti šajā grupā ir Spānijai, trīs - Itālijai, bet pa vienam punktam - Albānijai un Horvātijai.

Trīskārtējā Eiropas čempione Spānija ar Albāniju, kas finālturnīrā spēlē otro reizi, ir tikusies astoņas reizes, svinot uzvaru visās cīņās un iekrājot vārtu attiecību 31:3. Pēdējā spēlē 2022.gada martā pārbaudes mačā Spānija uzvarēja ar 2:1.

Pašreizējā titula īpašniece Itālija ar Horvātiju ir tikusies deviņas reizes, trīsreiz uzvarot horvātiem un vienreiz - itāļiem. Abas komandas ir guvušas pa 10 vārtiem. 2012.gada Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā abas komandas spēli grupā noslēdza ar 1:1, kas ceturtdaļfinālā ļāva iekļūt tikai itāļiem. Arī abas 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņas ar abu komandu līdzdalību beidzās ar tādu pašu rezultātu, un kopš tā laika komandas nav tikušās.

Itālija desmit startos finālturnīros bez divām uzvarām čempionātā vēl divreiz ir spēlējusi finālā, bet Horvātija sešos startos finālturnīros tālāk par ceturtdaļfinālu nav tikusi, šajā turnīra stadijā spēlējot 1996. un 2008.gadā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā vietā finišējušajām valstsvienībām.

Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Liepājā par 50% ceļ maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem

No 1.septembra Liepājā maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem plānots paaugstināt par 50%, liecina SIA "Liepājas ūdens" paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Patlaban par vienu kubikmetru (m3) ūdens liepājnieki maksā 0,80 eiro bez piev...

AST: gada laikā elektrības apjoms palielinājies par vairāk nekā trešdaļu (VIDEO)

Maijā Latvijā 99,6% enerģijas tika saražoti no atjaunojamiem resursiem.

Maijā Latvijā saražotas par 37% vairāk elektroenerģijas nekā pirms gada, sasniedzot 495 GWh, kas ir par 37% mazāk nekā aprīlī. Savukārt elektroenerģijas patēriņš saglabājās līdzīgā ...

Cīņa par labāku dzīvi smagos apstākļos – Rīgā pulcējas pilsoniskās sabiedrības pārstāvji no visas pasaules
Pārvarot simtiem un tūkstošiem kilometru lielu attālumā, teju no visiem kontinentiem Rīgā salidojuši pilsoniskās sabiedrības pārstāvji no vairāk nekā desmit valstīm. Eiropā tas jautājumus lielākoties neprasa, bet ir daudzas zemes, kurās vārda brīvība, ...


Komentāri