lv
coyXz0g8aTklMtqH1KicSqvVpcfSSisyWUOeSQrd
3763473

VVD: Latvijā nešķiroto un apglabāto atkritumu īpatsvars joprojām ir liels

VVD: Latvijā nešķiroto un apglabāto atkritumu īpatsvars joprojām ir liels

Pēc pārbaužu veikšanas visos Latvijas atkritumu poligonos Valsts vides dienests (VVD) secinājis, ka nešķiroto un apglabāto atkritumu īpatsvars joprojām ir liels.

VVD, lai izvērtētu Latvijā esošo atkritumu poligonu darbības atbilstību vides prasībām un īstenotu vienotu pieeju atļauju kontrolē visās VVD reģionālajās vides pārvaldēs, pērn veicis pārbaudes visos desmit cieto sadzīves atkritumu poligonos. Kā liecina pārbaužu rezultāti, joprojām apglabāto atkritumu īpatsvars pret poligonā pieņemtajiem atkritumiem saglabājās būtiskā apjomā, proti, 47,3%.

Tostarp poligonos nonāk un tiek apglabāts ievērojams daudzums iepakojuma materiāla, kas būtu derīgs otrreizējai pārstrādei. 2022.gadā poligonos apglabāti 2,27% iepakojuma materiāla no kopējā apglabāto atkritumu apjoma. Vienlaikus Eiropas Savienība ir noteikusi, ka 2035.gadā apglabāt drīkstēs tikai 10% no sadzīvē radītajiem atkritumiem, ko Latvija ir izvirzījusi kā vienu no sasniedzamajiem mērķiem Atkritumu apsaimniekošanas valsts plānā 2021.- 2028.gadam.

Stoltenbergs: NATO ir gatava aizstāvēt Latviju

Nevajag šaubīties par alianses gatavību un spēju aizstāvēt visus sabiedrotos, akcentēja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču pirms NATO Austrumu flanga valstu samita.

Taujāts par...

SM valsts sekretāra vietniece: Dzelzceļa projekts «Rail Baltica» noteikti būs

Dzelzceļa projekts "Rail Baltica" noteikti būs, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietniece dzelzceļa projekta "Rail Baltica" jautājumos Kristīne Malnača.

""Rail Baltica" noteikti būs. Par to mums nav ša...

Rinkēvičs: Eiropas Parlamenta kurss paliks nemainīgs

Pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām tā kurss paliks nemainīgs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs norādīja, ka par spīti dažādiem dramatiskiem scenārijiem, vēlēšanu rezultāti li...



Komentāri