lv
Y6UrbGFYjOi6kb02XUUv1zFttZs5CvUPBc9KRAFf
3761852

Ventspilī veidojas mikroshemu ražošanas klasteris (+VIDEO)

Ventspilī veidojas mikroshemu ražošanas klasteris (+VIDEO)

Brīvostas pārvalde plāno pievienoties saprašanās memorandam, ko jau parakstījuši 12 lielākie Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi.

Ventspili apmeklēja delegācija no mikroshēmu pusvadītāju ekosistēmas nozares, lai iepazītos ar pilsētas piedāvātajām iespējām šīs nozares attīstībai. Delegācijas sastāvā bija pārstāvji no vadošajiem uzņēmumiem un nozares asociācijām.

Vizītes laikā viesi tikās ar Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieku Igoru Udodovu un tika iepazīstināti ar Ventspils ostas darbību un aktuālajiem projektiem, kā arī pārrunāja sadarbības plānus ar pašvaldību.

Pēc apmeklējuma brīvostas pārvaldē viesi devās uz HansaMatrix Ventspils, kas ir viens no vadošajiem Baltijas augsto tehnoloģiju uzņēmumiem Baltijas valstīs. Viesi apmeklēja arī EuroLCDs, kur apskatīja vienu no lielākajām šāda veida tīrajām telpām Ziemeļeiropā un iepazinās ar tīro telpu potenciālu.

Vizītes noslēgumā viesi apmeklēja Ventspils Augstskolu, kur tikās ar tās pārstāvjiem, lai apspriestu sadarbības iespējas, un Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru.

Lai paustu gatavību pievienoties pusvadītāju ekonomikai, Ventspils brīvostas pārvalde plāno pievienoties saprašanās memorandam, ko jau parakstījuši 12 lielākie Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi, universitātes, organizācijas un ministrijas. Memoranda mērķis ir iesaistītajiem partneriem vienoties par kopēju redzējumu un darba plānu, kas noteiktu Latvijas lomu un ekosistēmas attīstību mikroshēmu piegādes ķēdē.

Šodien Kraujas stacijā notiks katastrofu pārvarēšanas mācības (+VIDEO)

Scenārijs paredz, ka dzelzceļa cisterna nogāja no sliedēm, kā rezultātā tajā radās plaisas, pa kurām izplūst bīstamā viela.

Š.g. 11.jūnijā plkst.11.00 VAS "Latvijas dzelzceļš" Kraujas dzelzceļa stacijas mācību poligonā, Naujenes pagastā rīkos civilās ai...

Komente kriminālprocesu pret Mamikinu: «Te vel bariem ko arestet un deportet»

Latvijas likumsargi tiek apsūdzēti lēnā darbībā.


Kriminālprocesa sākšana pret bijušo Eiropas Parlamenta deputātu Andreju Mamikinu (ievēlēts no Saskaņas 2014. gadā) izraisīja dzīvu sociālā tīkla X (iepriekš Twitter) lietotāju reakciju. Tiesa, tas ir ļoti...

Rinkēvičs: Eiropas Parlamenta kurss paliks nemainīgs
Pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām tā kurss paliks nemainīgs. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.


Komentāri