lv
zYmuljLQHX2ETIUwLll4NsZVg0k9XnKe3RnunKwo
3756575

Kazāks: Spēcīga Eiropa ir spēcīga Latvija

Kazāks: Spēcīga Eiropa ir spēcīga Latvija

Spēcīga Eiropa ir arī spēcīga Latvija, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, komentējot Eiropas Parlamenta vēlēšanu kopējos rezultātus.

"Spēcīga Eiropa ir spēcīga Latvija un spēcīga Latvija ir spēcīga Eiropa. Līdz ar to mudinājums ir visiem strādāt kopā. Kā tas būs, to redzēsim," sacīja Kazāks.

Viņš arī norādīja, ka Eiropai ir diezgan naski jākustas uz priekšu un šajā virzībā parlaments ir ļoti svarīgs. Tostarp Kazāks atzīmēja, ka ir virkne lietu, kur Eiropa kavējas, piemēram, kapitāla tirgus attīstībā vēl ir jāsper lieli soļi uz priekšu.

"Ļoti svarīgi, cik sadrumstalots būs parlaments, jo sadrumstalots parlaments nozīmē, ka ir grūtāk pieņemts lēmumus un tas var kaitēt arī ekonomikas attīstībai," sacīja Kazāks, atbildot, vai Eiropas Parlamenta kopējie rezultāti varēt iesviest redzamas pārmaiņas Eiropas ekonomikas virzībā.

Jau vēstīts, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanās, pēc provizoriskiem datiem, uzvarējusi konservatīvā Eiropas Tautas partija (EPP). Tas vairo EPP politiķes Urzulas fon der Leienas izredzas saglabāt Eiropas Komisijas prezidentes amatu.

Eksperti: Nākamajā EP sasaukumā saglabāsies līdzšinējā ideoloģija

Spriežot pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātiem, nākamajā EP sasaukumā saglabāsies "centriski konservatīvi labēja" ideoloģija, šādu prognozi aģentūrai LETA izteica aptaujātie politikas eksperti.

Politologs un sabiedrisko attiecību speciālists ...

Viens EP deputāta mandāts visdārgāk varētu būt «izmaksājis» AS. Kam vismazāk?

Eiropas Parlamenta (EP) viena deputāta mandāta iegūšana vislielākos priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņus varētu būt prasījusi "Apvienotajam sarakstam" (AS), savukārt vismazākos tēriņus - "Progresīvajiem", liecina aģentūras LETA aprēķini, balstoties uz pēd...

EP vēlēšanās visvairāk plusu saņēmis Dombrovskis, visvairāk svītrots Kariņš

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās visvairāk plusu saņēmis "Jaunās vienotības" (JV) līderis Valdis Dombrovskis, bet visvairāk svītrojumu - viņa partijas biedrs Krišjānis Kariņš (JV), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētie EP vēlēšanu prov...



Komentāri