lv
jFaoxrncfoosHRBrfGOSElxmFRgg84tGFnd0V4cw
3736383

Latvijā varētu celt PVN augošo aizsardzības tēriņu finansēšanai

Latvijā varētu celt PVN augošo aizsardzības tēriņu finansēšanai

Viena no iespējām, kā segt potenciāli augošos aizsardzības izdevumus, ir celt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi par vienu procentpunktu, ceturtdien intervijā Latvijas Radio atzina finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ministrs sacīja, ka valsts budžetu plānošanā daudz kas būs atkarīgs no ģeopolitiskās situācijas.

Ja Latvijai būs būtiski jāpalielina ārējās un iekšējās aizsardzības izdevumi, tad ir vēl viena neliela rezerve - PVN celšana par vienu procentpunktu, ko Latvija var atļauties, pauda Ašeradens.

Finanšu ministrs atzina, ka, piemēram, kaimiņvalsts Lietuva ir sagatavojusi nodokļu izmaiņu paketi, kurā paredz apmēram 400 miljonu eiro ieņēmumus, lai nodrošinātu aizsardzības izmaksas.

"Tā ir realitāte, ar ko Latvijai ir jārēķinās. Tātad mēs uzmanīgi vērtēsim, kā attīstīsies nodokļu situācija līdz rudenim, bet izslēgt šo situāciju nevaram," pauda finanšu ministrs.

Savukārt Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka ļoti labi izprot iedzīvotājus, kuri reaģē uz jebkurām potenciālām izmaiņām, kas var ietekmēt viņu ienākumus vai palielina izdevumus. Siliņa no finanšu ministra sagaida budžetu, kas netiek veidots uz cilvēku rēķina, un nepasliktina iedzīvotāju ekonomisko situāciju.

"Ne valdības, ne koalīcijas līmenī nav bijusi pat diskusija par nodokļu darba grupas rezultātu, kas vēl nav tapis. Attiecīgi jebkuras spekulācijas par specifiskām izmaiņām ir nepamatotas," raksta Siliņa.

Nodokļu darba grupas ziņojumu Siliņa vērtēšot kā kopumu, īpaši pievēršot uzmanību tam, vai piedāvātās izmaiņas stimulē ekonomisko aktivitāti, vienkāršo nodokļu nomaksu un ir samērīgas.

Patlaban PVN pamatlikme Latvijā ir 21%.

Igaunijas Motosporta federācija Latvijas motosportista nāvi noveļ uz nelabvēlīgu apstākļu virkni
Latvijas motobraucēja Jura Apiņa nāvi pagājušajā nedēļā Audru trasē izraisījuši vairāki nelabvēlīgi apstākļi, secinājusi Igaunijas Motosporta federācijas (EMF) apļveida trašu komisija.
Lībiešu krastā būs gaiši svētki (+VIDEO)

Latvijas pamatiedzīvotāji glabā savas kultūras piemiņu.

Līvu savienība aicina uz ielīgošanas pasākumu Mazirbē – Lībiešu tautas namā 15.jūnijā plkst. 18.00.Pasākums notiks ar Ilgas Reiznieces, Māra Muktupāvela un Tradicionālās dziedāšanas kopas "Burdons"...

Latvijas pludmales volejbolistes Eiropas U-22 čempionātu sāk ar pārliecinošām uzvarām
Latvijas pludmales volejbolistes Līva Ēbere/Deniela Konstantinova un Anija Ozoliņa/Kitija Martini-Ādamsone ceturtdien ar pārliecinošām uzvarām uzsāka Eiropas U-22 čempionātu.


Komentāri