lv
3LIVxSX2TC4Cu9WAjRj9GdwNAQEcCy7XQzSC78QV
3712923

NVA aicina pielāgot Latvijas darba tirgu mākslīgajam intelektam (+VIDEO)

NVA aicina pielāgot Latvijas darba tirgu mākslīgajam intelektam (+VIDEO)

Investīcijas profesionālajā izglītībā un prasmju pilnveidē ir būtiskas, un to tiešā veidā ietekmē digitalizācija.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina visus interesentus piedalīties ceturtajā ikgadējā starptautiskajā konferencē "Nākotnes darbs 2024", kas norisināsies šī gada 10.jūnijā Rīgā.

Konferencē "Nākotnes darbs 2024" tiks apskatītas aktuālās nodarbinātības tendences, diskutēts par mākslīgā intelekta un tehnoloģiju pielietojumu gan privātajā sektorā, gan valsts iestādēs, analizēti starptautisku pētījumu dati un spriests, kā padarīt šos risinājumus pieejamus plašākā mērogā.

Pasākumā piedalīsies daudzi nodarbinātības jomas eksperti, tostarp Latvijas Republikas labklājības ministrs Uldis Augulis, Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes galvenais ekonomists Oļegs Krasnopjorovs, Le Forem (Beļģija) datu zinātnieks Frederic Hamoir. Privāto sektoru pārstāvēs Printful globālā personāla direktore Pārsla Baško, Swisscom DevOps Center Latvia valdes locekle Elīna Branta un uzņēmumu WiseWorkStats un Imum līdznibinātājs Jonas Jokstys.

NVA partnerorganizācijas Coursera pārstāve Akanksha Kapoor sniegs informāciju par pieprasītākajiem tālākizglītības kursiem un prasmēm Latvijā. Vēlāk viņa piedalīsies diskusijā par prasmju pieejamību visām sabiedrības grupām kopā ar Annu Andersoni no Riga TechGirls un Lizu Belozerovu no Google.org. Konferencē pirmo reizi tiks publiskota informācija par jaunu izglītības iniciatīvu, kas drīzumā tiks uzsākta Latvijā.

Konferenci noslēgs Pasaules Ekonomikas foruma darba vietu radīšanas nodaļas vadītāja Elselot Hasselaar, prezentējot "Global Digital Jobs" ziņojumu un tā galvenos secinājumus.

Kā pastāstīja Evita Simsone, Nodarbinātības valsts aģentūras direktore: "Starptautiskie un vietējie pētījumi apliecina steidzamu nepieciešamību pēc sistemātiskas darbības stratēģisku nodarbinātības jautājumu risināšanā. Investīcijas profesionālajā izglītībā un prasmju pilnveidē ir būtiskas, un to tiešā veidā ietekmē digitalizācija, mākslīgā intelekta attīstība un demogrāfiskie faktori. Mākslīgais intelekts spēlē nozīmīgu lomu darba tirgus izmaiņās, radot jaunas iespējas un izaicinājumus. Sagaidām, ka konferences ietvaros šie jautājumi tiks ne tikai aktualizēti, bet arī kopā ar partneriem smelsimies iedvesmu konkrētiem soļiem nākotnes nodarbinātības jautājumu risināšanā.

Latvijas futbolistes Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā zaudē Slovēnijai

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā izbraukumā ar 0:6 (0:1) piekāpās Slovēnijai.

Laukuma saimnieces izvirzījās vadībā 32.minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles Latvijas vārtos bumbu nogādāj...

Eksperte: zobu higiēna mūsu valstī joprojām nav atbilstošā līmenī (+VIDEO)

Veselība sākas ar mutes dobumu.

Regulāras vizītes pie zobu higiēnista palīdz pilnvērtīgi rūpēties par zobu un smaganu veselību, saglabāt žilbinošu smaidu un kliedēt raizes par nepatīkamu elpu. Pētījums liecina, ka Latvijas iedzīvotāji arvien labāk apzin...

Radošais duets Reinis un Raumanis piedāvā latviešu mūzikas programmu (+VIDEO)

Mūsdienu komponisti ir atspoguļojuši laika garu.

2024.gada 7.jūnijā plkst.19.00 ērģelnieks Aigars Reinis un saksofonists Aigars Raumanis ar skaistu koncertu atzīmēs dueta 10 gadu jubileju. Koncertprogrammā tikai šim ansamblim veltīti skaņdarbi, kā arī b...



Komentāri