lv
WTOkQvwFOsRmmNsCpL4UvALDsIMbgqDtrRy27RG8
3712378

Radošais duets Reinis un Raumanis piedāvā latviešu mūzikas programmu (+VIDEO)

Radošais duets Reinis un Raumanis piedāvā latviešu mūzikas programmu (+VIDEO)

Mūsdienu komponisti ir atspoguļojuši laika garu.

2024.gada 7.jūnijā plkst.19.00 ērģelnieks Aigars Reinis un saksofonists Aigars Raumanis ar skaistu koncertu atzīmēs dueta 10 gadu jubileju. Koncertprogrammā tikai šim ansamblim veltīti skaņdarbi, kā arī būtiska ir koncerta norises vieta - Rīgas Vecā Sv. Ģertrūdes baznīca, kurā 2014.gada aprīlī - Lieldienu dievkalpojumā abi mūziķi pirmo reizi kopā muzicēja.

Koncertā iekļauti pēdējos piecos gados radīti darbi, kuri atspoguļo gan abu instrumentu iespējas, komponistu individuālo un emocionālo skatījumu, arī atsaucoties uz notikumiem pasaulē. Kristapa Pētersona mūzika saksofonam un ērģelēm tapusi Covid pandēmijas ēnā, bet Madaras Pētersones "Laika liecība" iemūžinājusi izmisumu un neziņu, kas sākās ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Savukārt 2022.gadā Andris Vecumnieks veltījis opusu Mārtiņa Brauna piemiņai, un pārdomās par mūžīgo gaismu un mikrotonālo pasauli Gundega Šmite rakstījusi "Lux Aeterna". Artura Maskata poētiskais opuss "Putns zilajās debesīs" Raumaņa un Reiņa interpretācijā iekļauts Dzintras Gekas filmā "Juris Jurjāns. Septiņas dienas ar gleznošanu, runāšanu, klusēšanu", kura kinoteātros skatāma no 5.maija. Leo Lobreva emocionālais "Indicum", kā arī pārējie skaņdarbi šajā koncertprogrammā pirmatskaņoti uz Rīgas Doma grandiozajām ērģelēm, bet šajā koncertā tie izskanēs jaunā skanējumā - Rīgās vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas ērģeļu krāsās. Koncertā duetam pievienosies azartiskais sitaminstrumentu virtuozs Ernests Mediņš, lai kopā atskaņotu Platona Buravicka "Debespulksteni", par kura plašu izmantojumu un publicitāti komponists ieguvis AKKA/LAA Autortiesību bezgalības balvu.

Saksofonista Aigara Raumaņa un ērģelnieka Aigara Reiņa redzes lokā ierasti ir daudzveidīgas koncertprogrammas - no Filipa Glāsa un latīņamerikas komponistu mūzikas līdz džeza mūzikas klasiķiem un improvizācijām. Duetam interešu lokā allaž ir latviešu mūzika, tās pirmatskaņojumi un cieša sadarbība ar Latvijas komponistiem - gan ar koncertprogrammā iekļautajiem skaņražiem, gan ar jaunākās paaudzes komponistiem Edgaru Cīruli, Renātu Cvečkovski, Kārli Rērihu, kā arī pasaulē pirmā koncerta saksofonam, ērģelēm un kamerorķestrim autori Renāti Stivriņu. Vasaras noslēgumā un šī gada oktobrī gaidāmi džeza saksofonista Toma Rudzinska un Indras Rišes jaundarbu pirmatskaņojumi.

S&P samazinājusi Latvijas kredītreitingu

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "S&P Global Ratings" ("S&P") samazinājusi Latvijas kredītreitingu no "A+" līmeņa līdz "A" līmenim, vienlaikus nosakot stabilu kredītreitinga nākotnes novērtējumu, liecina Valsts kases publiskotā informācija.

Aģentūr...

Graudiņa/Samoilova sarežģītā cīņā Polijā sasniedz pludmales volejbola turnīra ceturtdaļfinālu
Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova sestdien profesionālās pludmales volejbola tūres otrā līmeņa jeb "Challenge" turnīrā Polijā trīs setu cīņā uzvarēja astotdaļfinālā un turpinās cīņu par godalgām.
Fitch piešķīrusi airBaltic emitētajām obligācijām B reitingu

Starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch Ratings" Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" emitētajām nodrošinātajām obligācijām 340 miljonu eiro apmērā piešķīrusi "B" ilgtermiņa reitingu.

"Fitch" skaidro, ka "airBaltic" uzņēmējdarbības profils ir l...



Komentāri