lv
4wwd6YuFWATZzVXdpp51kiDMLYnG2uQ3pt76Toe3
3711488

Carnikavas iedzīvotāji varēs izmantot jauno skolas stadionu (+VIDEO)

Carnikavas iedzīvotāji varēs izmantot jauno skolas stadionu (+VIDEO)

Sporta arēna ir sertificēta arī profesionālajām sacensībām.

Svinīgi atklāts atjaunotais Carnikavas pamatskolas stadions. Rekonstrukcijas darbu laikā stadionā tika izbūvētas visas nepieciešamās komunikācijas (elektroapgāde un apgaismojums, elektronisko sakaru sistēmas, ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli), paplašināts futbola laukums, lai tas atbilstu starptautiskajiem standartiem, iesēta zāle, uzstādīti elektrības stabi, tāllēkšanas bedres un lodes grūšanas sektora izbūve, asfaltēšana, tribīņu laukuma bruģēšana un stadiona skrejceļa seguma ieklāšana.

Atbilstoši projektam, tika ieklāti seši skrejceliņi ar sintētisko segumu, kas nodrošinās kvalitatīvas treniņu iespējas ne tikai vieglatlētiem, bet arī citu sporta veidu pārstāvjiem. Sintētiskais segums tika ieklāts arī basketbola laukumā, bet hokeja laukumā veikta asfaltēšana. Tāpat rekonstrukcijas darbu laikā uzstādītas moduļu tipa ģērbtuves, noliktava un saimniecības telpas, kā arī uzstādītas tualetes, kas nodrošinās piekļūstamību arī cilvēkiem ar invaliditāti. Stadionā uzstādītas arī pārvietojamās tribīnes un sagatavota vingrošanas zona. Kā līdz šim, būs pieejams arī pludmales volejbola laukums.

Pa visu stadiona apli izbūvētie apgaismes stabi nodrošinās apgaismojumu arī diennakts tumšajā laikā. Atjaunoto stadionu var izmantot gan sporta skolas audzēkņi, gan visi Ādažu novada iedzīvotāji un viesi. Treniņi un sacensības tajā varēs norisināties gandrīz visās vieglatlētikas disciplīnās (skriešanas distancēs, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā, augstlēkšanā, kārtslēkšanā, šķēpa mešanā). Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) izsniegtais sertifikāts apliecina, ka stadionā sasniegtie rezultāti atbildīs visiem starptautisko sacensību standartiem, tātad, ja tiks sasniegts, piemēram, Latvijas rekords, tas tiks ratificēts.

Pēc svinīgās lentas pārgriešanas sanākušajiem bija iespēja vērot olimpisko spēļu un pasaules čempionātu dalībnieka Mareka Ārenta paraugdemonstrējumus kārtslēkšanā. Ārents savulaik izcīnījis arī trešo vietu Dimanta līgas sacensībās (Stokholma, 2016.), bet šobrīd trenē jaunos kārtslēcējus, tai skaitā ādažniekus.

KEM: valstī uzstādīti jau 20 tūkstoši saules mikroģeneratoru (+VIDEO)

Šobrīd Latvijā ir 6576 elektroauto, kuru skaits pēdējos gados strauji audzis.

Vēja un saules enerģijas projektu ieviešana palīdzēs arī samazināt Latvijas atkarību no dabasgāzes importa un var veicināt elektroenerģijas cenu samazināšanos, pašreizējie cen...

Latvijas futbolistes ielaiž sešus vārtus zaudētā kvalifikācijas spēlē Slovēnijā
Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien viesos ar 0:6 cieta smagu sakāvi pret Slovēnijas valstsvienību Eiropas čempionāta kvalifikācijas līgas posma spēlē. 
Šāvējiem Vasermanim un Strautmanim zelts un sudrabs Eiropas čempionātā
Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis piektdien Horvātijā izcīnīja zelta godalgu Eiropas čempionātā šaušanā ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē, vēsta Latvijas Šaušanas federācija (LŠF).


Komentāri