lv
Ru0Gieh78jyP6jDDoXPDuM2xpksnnxZ5xo7IJawc
3711061

KEM: valstī uzstādīti jau 20 tūkstoši saules mikroģeneratoru (+VIDEO)

KEM: valstī uzstādīti jau 20 tūkstoši saules mikroģeneratoru (+VIDEO)

Šobrīd Latvijā ir 6576 elektroauto, kuru skaits pēdējos gados strauji audzis.

Vēja un saules enerģijas projektu ieviešana palīdzēs arī samazināt Latvijas atkarību no dabasgāzes importa un var veicināt elektroenerģijas cenu samazināšanos, pašreizējie centieni attīstīt jūras vēja enerģiju palīdzēs sasniegt šo rezultātu, teikts Starptautiskās enerģētikas aģentūras ziņojumā.

Ziņojumā uzsvērta arī Latvijas iespēja būtiski uzlabot esošā ēku fonda energoefektivitāti, kam būtu nepieciešams konsekvents finansiāls atbalsts renovācijas un modernizācijas projektiem. Arī stimuli transportlīdzekļu parka maiņai par labu jaunākiem, efektīvākiem modeļiem, tostarp elektriskajiem transportlīdzekļiem, varētu palīdzēt ievērojami samazināt emisijas transporta nozarē.

"Būt dalībvalstu klubā ar augstu prestižu nav tikai zīmogs uz papīra, tā ir praktiska pievienotā vērtība. IEA ‘rokās’ ir pieejami ekskluzīvi jaunākie enerģētikas nozaru tendenču, prognožu dati, padziļināti pētījumi, kurus varēsim izmantot Latvijas vajadzībām, gatavojot savu nacionālo politiku - kā, piemēram, enerģētikas stratēģiju 2050.gadam, kas mums jāprezentē š.g. 3.ceturksnī," sacīja klimata un enerģētikas ministrijas Valsts sekretāres vietniece enerģētikas jautājumos Līga Rozentāle.

Šobrīd Latvijā ir 6576 elektroauto, kuru skaits pēdējos gados strauji audzis. Tostarp virzāmies uz zaļās enerģijas veicināšanu transporta nozarē, izstrādājot transporta enerģijas likumu, ko drīzumā virzīsim uz valdību," skaidroja Rozentāle. Būtiski uzsvērt, ka šobrīd Latvijā mājsaimniecībās un uzņēmumos pašpatēriņam uzstādīti jau 20 tūkstoši saules mikroģeneratoru ar kopējo uzstādīto jaudu 187MW, kas ir gandrīz tikpat, cik komercdarbībai paredzēto lielo saules elektrostaciju kopējā uzstādītā jauda.

Latvijas futbolistes ielaiž sešus vārtus zaudētā kvalifikācijas spēlē Slovēnijā
Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien viesos ar 0:6 cieta smagu sakāvi pret Slovēnijas valstsvienību Eiropas čempionāta kvalifikācijas līgas posma spēlē. 
Šāvējiem Vasermanim un Strautmanim zelts un sudrabs Eiropas čempionātā
Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis piektdien Horvātijā izcīnīja zelta godalgu Eiropas čempionātā šaušanā ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē, vēsta Latvijas Šaušanas federācija (LŠF).
Grevcovu apsūdz par Krievijas kara noziegumu attaisnošanu

Prokuratūra Rīgas pilsētas tiesai nosūtīja krimināllietu pret bijušo Saeimas deputāti Gloriju Grevcovu ("Apvienība jaunlatvieši") par Krievijas kara noziegumu attaisnošanu un nacionālā naida izraisīšanu, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Saskaņā ar...



Komentāri