lv
fg5fVF6XH1d0wuj1jGNg6N69lviyrw2lfWJ2X8Im
3701079

«Prūjam juoīt»: ir jauns hīts no Borowa MC (+VIDEO)

«Prūjam juoīt»: ir jauns hīts no Borowa MC (+VIDEO)

Latgales grupa ienes tautasdziesmas motīvu.

Gatavojoties svinēt vasaru un Borowa Mc 20. dzimšanas dienu, grupa izdot jaudīgu dziesmu "Prūjam juoīt". Dziesma ir parafrāze par grupas 20 gados piedzīvoto, sākot ar pirmajiem koncertiem un noskaņu kultūras namos visā Latvijā, līdz atmiņām "kā bija" un pārdomām "kā būs".

"Dziesma nav par atvadām, bet atmiņām! Projām jāiet ir vārdi, ko negribi dzirdēt, kad esi saticis draugus un ballējies," saka grupas dalībnieks un dziesmas teksta autors Aigars Runčis. Dziesmu ierakstīja Fakts (Jānis Šmēdiņš), un ierakstā piedalās jaudīgā Katrīna Dimanta, kas ienes tautasdziesmas motīvu un ir kā zemapziņas balss, kas saka, ka ballēt vēl nav gana, bet tomēr - jāiet mājās.

Tā kā šogad grupa svin 20. dzimšanas dienu, rudenī plānoti vairāki jubilejas koncerti, piemēram, 19.oktobrī Latgales vēstniecībā GORS.

"Prūjom juoīt" ir pirmais grupas Borowa Mc singls šogad, kas seko pagājušajā gadā izdotajai dziesmai "Atmosfera". Grupa Borowa Mc dibināta 2004.gadā, un izdevusi trīs studijas albumus. Zināmākās grupas dziesmas ir "Vysskaistuokai meitiņai", "Maņ navajag", "Iededzies par Latviju" u.c. Grupa saņēmusi 3 Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas. Borowa Mc darbojas Aigars Runčis, Guntra Kuzmina - Jukna un Ingars Gusāns.

Krāpnieki Latvijas Bankas prezidenta vārdā izsūta viltus vēstules
Latvijas Banka (LB) brīdina par krāpniekiem, kuri Latvijas Bankas prezidenta vārdā nosūta elektroniskā pasta vēstules finanšu nozares tirgus dalībniekiem, pieprasot elektroniski iesniegt dažāda veida informāciju par tirgus dalībnieku, tajā skaitā finan...
Latvijas finanšu iestāžu peļņa četros mēnešos sasniegusi 204,2 miljonus eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos četros mēnešos strādāja ar 204,2 miljonu eiro peļņu, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Tostarp aprīlī ...

Aukstākais ūdens saglabājas Rīgas līča piekrastē

Latvijas upēs un ezeros ūdens temperatūra daudzviet pārsniedz +20 grādus, bet jūrā, īpaši Rīgas līča Kurzemes piekrastē, saglabājas auksts ūdens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Agrā ceturtdienas rītā ūdens temperatūra ...



Komentāri