lv
eO0M0kiiASW0TMyNcxm8V0Ah8vh1oOUhAdnIz2ne
3700397

Adatainie skaistuļi: Dabas muzejā skatāma kaktusu izstāde (+FOTO)

Adatainie skaistuļi: Dabas muzejā skatāma kaktusu izstāde (+FOTO)

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā, Rīgā, līdz 2.jūnijam būs aplūkojama izstāde "Kaktusi un citi sukulenti 2024", kas tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību.

Kā aģentūru LETA informēja Nacionālajā dabas muzejā, izstādē tiek eksponēti teju 500 ērkšķainie augi.

Kaktusi un citi sukulenti ir iecienīti eksotiskie augi audzēšanai mājas apstākļos, tie priecē ar dažādām stublāju un ziedu formām un krāsu daudzveidību, turklāt to ērkšķi var būt gan patiešām asi, gan mīksti, informē muzejā.

Dabas muzejā tiek eksponēti teju 500 dažādu šķirņu kaktusi un citi sukulenti, īpaši izceļot augus ar kaudeksu - paplašinātu stumbra apakšdaļu. No tiem ļoti iecienītas ir Adenium ģints šķirnes, kuru augi ziedēšanas laikā ir īpaši skaisti, piemēram, "Tuksneša roze" un "Sabīnijas zvaigzne".

Lietavas jauc plānus Francijas atklātajā tenisa čempionātā, Ostapenko spēli pārceļ
Francijas atklātajā čempionātā āra kortos trešdien spēļu plānu izjauca lietus, un laukumā nedevās arī Latvijas spēcīgākā tenisiste Aļona Ostapenko, kam bija paredzēta otrās kārtas mačs, liecina organizatoru informācija. 
Iekāres daudzbalsība Nacionālā mākslas muzeja izstādē. Saruna ar kuratoriem Lauru Brokāni un Igoru Gubenko
Līdz 28. jūlijam Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā aplūkojama izstāde "Iekāres vārdā", kas pievēršas iekāres fenomenam, dekonstruējot ierasto vīrišķo skatījumu, lai dotu vietu vēstures gaitā bieži izstumtajai sieviešu un kvīru mākslinieku perspektīva...
Gada sākumā Latvijā dzīvojuši 180 455 nepilsoņi

Gada sākumā Latvijā dzīvojuši 180 455 nepilsoņi, 1 719 396 pilsoņi un 141 702 ārzemnieki, liecina Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē prezentētā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informāciju.

Ārvalstīs dzīvoj...



Komentāri