lv
habmV4UvUqJXNMe8KluUAVBSFcyNMwhZ2l6g8ERi
3695308

«airBaltic» ieķīlājusi 36 preču zīmes, tostarp «airBaltic»

«airBaltic» ieķīlājusi 36 preču zīmes, tostarp «airBaltic»

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" reģistrējusi komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 442 miljoni eiro, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

Komercķīlas ņēmēja ir Lielbritānijā reģistrētā "U.S. Bank Trustees Limited".

"airBaltic" ieķīlājusi prasījuma tiesības, kā arī 36 preču zīmes, tostarp "airBaltic", "airBaltic Club", "airBaltic Cargo" un citas.

Šobrīd aviokompānijai ir reģistrētas piecas aktīvas komercķīlas. Tās visas reģistrētas šogad maijā, un to ņēmējs ir "U.S. Bank Trustees Limited".

Jau vēstīts, ka "airBaltic" 2024.gada maijā emitēja nodrošinātās obligācijas 340 miljonu eiro apmērā. Obligāciju likme ir 14,5%. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2029.gada 14.augusts. Obligācijas tiek kotētas "Euronext Dublin" biržā.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

VNĪ izdevās pārsniegt izvirzītos finanšu mērķus (+VIDEO)

Viens no izaicinājumiem ir degradēto būvju sakārtošana, kur biežākais risinājums ir šādu būvju pārdošana vai ēku demontāža.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) uzticēto valstij nozīmīgo attīstības un uzturēšanas projektu skaists un investīciju apjoms ...

Revidenti: Pašvaldības ar meža resursiem nerīkojas saimnieciski

Pašvaldības ar to īpašumā esošajiem meža resursiem nerīkojas saimnieciski, negūstot iespējami lielāko labumu no šo vērtīgo publisko aktīvu pārvaldības, lietderības revīzijā par pašvaldību rīcību ar meža resursiem secina Valsts kontrole.

Revīzijā gūtie p...

«Politiskā pieccīņa» – kurš kuru? Eiroparlamenta vēlēšanu spēle
Šīs nav debates! Spēlē "Politiskā pieccīņa" neierastā formātā tiekas Eiroparlamenta deputāta amata kandidāti. Latvijas Radio 5 sagatavotie pārbaudījumi atklāj, kuri politiķi spēj sastrādāties ar tiem, kuru uzskati un partiju programmas atšķiras.


Komentāri