lv
sGS4HrWLOBf3TgkPI5RjGndb9FDtxddZaol36vEl
3675504

Latvijā uzstādīts jaudīgākais enerģijas kompensators (+VIDEO)

Latvijā uzstādīts jaudīgākais enerģijas kompensators (+VIDEO)

Vācu kvalitāte garantē sistēmas stabilitāti.

Sinhrono kompensatoru staciju izbūvi un pieslēgšanu pārvades tīklam AS "Augstsprieguma tīkls" īsteno sadarbībā ar pilnsabiedrību "EM&SE Syncons", ko veido Vācijas "Siemens Energy" un Latvijas SIA "Enersense".

""Siemens Energy" ir gandarīti par dalību šajā projektā, kas iezīmē vēl vienu svarīgu soli Latvijas energosistēmas drošuma paaugstināšanā, kā arī Baltijas elektroenerģijas sistēmas sinhronizācijā ar kontinentālo Eiropu. Mūsu sadarbībā ar AST un "Enersense" sinhronā kompensatora piegāde ir nozīmīgs notikums. Nākamā gada laikā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiks uzstādīti deviņi sinhronie kondensatori, lai nodrošinātu nepieciešamo inerci elektroenerģijas sistēmā. Baltijas energosistēmas sinhronizācijai ar kontinentālo Eiropu būs būtiska nozīme reģiona elektroapgādes drošībā, kā arī nodrošinās atjaunojamās enerģijas pieslēgšanu tīklam," norāda "Siemens Energy" Ziemeļvalstu un Baltijas valstu viceprezidents Joakims Lāgerholms .

Lai nodrošinātu stabilas frekvences uzturēšanai nepieciešamo inerci energosistēmā, kā arī īsslēguma jaudu relejaizsardzību darbībai un saules, vēja elektrostaciju drošai pieslēgšanai, Latvijā, kā arī Lietuvā un Igaunijā tiks uzstādīti sinhronie kompensatori - trīs katrā valstī. Sinhrono kompensatoru staciju izbūve ir daļa no pārvades sistēmas infrastruktūras pastiprināšanas, kas nepieciešama Baltijā vērienīgākā energoneatkarības projekta - sinhronizācijas ar kontinentālo Eiropu - īstenošanai.

Grobiņā piegādātās iekārtas - kompensators, tā spara rats un komplektējošās daļas, kas kopumā pārsniedz 390 tonnas, maija sākumā no Vācijas tika nogādātās Liepājā ar kuģi, bet uz Grobiņu ar speciālu transportu tās nogādāja šonedēļ.

Baltijas tīklu sinhronizācija ar kontinentālo Eiropu palielinās elektroenerģijas apgādes drošumu reģionā, vienlaicīgi veicinot Eiropas iekšējā enerģijas tirgus attīstību un radot jaunas uzņēmējdarbības iespējas. Tāpat projekta ietvaros veiktie ieguldījumi iekārtās un tehnoloģijās ir viens no priekšnosacījumiem, lai pārvades tīklam varētu droši pieslēgt liela apjoma atjaunojamās enerģijas avotus un izpildīt Eiropas zaļā kursa mērķus.

AST ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu, drošu un ilgtspējīgi efektīvu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. Tā vīzija ir kļūt par reģiona vadošo pārvades sistēmas operatoru, kas operatīvi un sekmīgi ievieš uz attīstību vērstas izmaiņas. AST pieder dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" 68,46% kapitāldaļu.

Vāc parakstus par pieejamu asistenta pakalpojumu personām ar invaliditāti

Sabiedrības iniciatīvu portālā "manabalss.lv" ir sākta parakstu vākšanas kampaņa par to, lai visām personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti būtu pieejams asistenta pakalpojums, aģentūru LETA informēja iniciatīvas autors, Latvijas bezdarbnieku un darba ...

Hokeja čempionāta pusfinālu Prāgā tiesās Latvijas tiesnesis
Lai gan Latvijas hokeja valstsvienība savu dalību pasaules meistarsacīkstēs Čehijā jau noslēgusi, ierindojoties devītajā vietā, čempionāta pusfināls nenotiks bez latviešiem. Latvijas tiesnesis Andris Ansons apkalpos 2024. gada IIHF Pasaules čempionāta ...
Ambiciozi uzņēmēji no Latvijas iekaro tūrisma tirgu (+VIDEO)

Koronavīrusa ierobežojumi kļuva par jaunās platformas izaugsmes punktu.

Latviešu uzņēmējs Oskars Lūsis pirms 12 gadiem ar tobrīd pieejamajiem resursiem - internets, dators, automašīna un 50 lati - izveidoja savu tūrisma pakalpojumu biznesu, kas nu jau i...



Komentāri