lv
Xok96XCmZrFkQm1EBKelHs09KznZ5N5j8yJS2rpM
3652268

Austrālijā varētu būt pieprasīti Latvijas koka būvmateriāli (+VIDEO)

Austrālijā varētu būt pieprasīti Latvijas koka būvmateriāli (+VIDEO)

Zaļais kontinents ir sācis miljardu dolāru vērtu mājokļu pārbūves programmu.

Sabremzējoties būvniecības tirgum Eiropā, Latvijas būvniecības nozarē strādājošie uzņēmumi meklē sev noieta tirgus ārpus Eiropas Savienības. Maija tika aizvadīta lielākā būvniecības un dizaina izstāde Austrālijā “Sydney Build 2024”, kurā Latviju pārstāvēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Austrālijā vadītāja Sabīne Kazaka un Latvijas būvniecības uzņēmumi.

“No konkurences viedokļa Eiropas būvniekiem ir būtiska priekšrocība, jo pielietoto tehnoloģiju ziņā, īpaši koka būvniecības segmentā Eiropas uzņēmumi tehnoloģisko risinājumu ziņā ir vismaz par pieciem gadiem priekšā Austrālijai,” skaidro S.Kazaka, piebilstot, ka vislielākā interese ir par mūsu pieredzes pārņemšanu moduļa un paneļa māju būvniecībā, kas ir efektīvs un ātrs veids, kā risināt mājokļu deficītu, kurš šobrīd ir īpaši aktuāls vairākos Austrālijas štatos.

Austrālijā jau vēsturiski bijušas nepietiekamas investīcijas mājokļu jomā, kas ir radījis ievērojamu piedāvājuma trūkumu un augstas cenas. Tādēļ šobrīd mājokļu attīstībai ir izsludinātas valdības atbalsta programmas vairāku miljardu Austrālijas dolāru apmērā.

Latvijas uzņēmumi potenciāli varētu vest paneļus un logus un sadarbībā ar vietējiem uzņēmumiem būtiski paātrināt jauno rajonu attīstību, tādā veidā kompensējot pieprasījuma kritumu Skandināvijas valstīs un Vācijā, kuras līdz šim bijuši stabilākie Latvijas būvnieku eksporta partneri.

Īstenojot lielākus projektus Austrālijā, nozīmīgu lomu spēlē katra štata valdība. LIAA ir gatava sniegt nepieciešamo atbalstu un konsultācijas, lai palīdzētu Latvijas uzņēmumiem ieiet Austrālijas tirgū.

Latvijas hokeja izlase aizvada izšķirošo cīņu par vietu ceturtdaļfinālā

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta B apakšgrupas pēdējā, septītajā spēlē tiksies ar ASV, un, uzvarot pamatlaikā, saglabās cerības iekļūt ceturtdaļfinālā ar nosacījumu, ja pēc tam Slovākija pamatlaikā zaudēs Zviedrijai.

Mač...

Otrdien vietām valsts dienvidos gaidāms pērkona negaiss

Otrdien Latvijas lielākajā daļā būs sauss laiks, bet vietām valsts dienvidos izaugs lietus un negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Pērkona negaiss lokāli sagādās stipru lietu un brāzmainu vēju. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vēj...

Jelgavā tīršķirnes govis audzē dabiskās pļavās (+VIDEO)

13 hektāru lielās ganības atrodas pie Iecavas un Lielupes satekas.

Lai noganītu daļu no dabas lieguma “Lielupes palienes pļavas”, saglabājot dabas daudzveidību, Jelgavā ieradies Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks – desmit Galovejas šķirnes govis u...



Komentāri