lv
CvRpxVZkhSDgUbirI3J6GK6e0tm1pxuFbPSJD7dS
3648096

Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Līdz šim Latvijā ražotie bezceļu elektriskie skrejriteņi bija zināmi ar to, ka tiek izmantoti militārajā industrijā un tos atzinīgi novērtējuši Ukrainas bruņotie spēki. Tagad skrejritenis tiek ražots arī citām civilajām industrijām – ostas, lauksaimniecības, mežsaimniecības, loģistikas jomām.

Ražojot militāro bezceļu elektroskūteri, uzņēmums nebija domājis par citām pielietojuma jomām, vēl mazāk paļāvies uz Latvijas tirgu, jo jau sākotnēji produkts bija iecerēts eksportam. Tomēr gada laikā kopš pilna apjoma ražošanas procesa sākšanas Latvijā ražoto transporta līdzekli iegādājušās Latvijas pašvaldības, lai izmantotu plašāku teritoriju kārtības un kāpu zonas uzraudzībai, Valsts Policija – Dziesmu un deju svētku drošības nodrošināšanai, kā arī īpašo uzdevumu vienības savu funkciju veikšanai.

“Lai gan sākotnēji elektriskos skrejriteņus sākām ražot tieši militārajai nozarei un drošības iestādēm, secinājām, ka mūsu skrejriteņu potenciāls un pielietojums ir ļoti plašs. Pārliecību par produkta plašāku pielietojumu citās jomās un pielietojamību citās industrijās deva dažādu jomu pārstāvju izrādītā interese un ieteikumi,” vietnē labsoflatvia.lv saka firmas īpašnieks Klāvs Ašmanis.

Viņš atsaucas uz vēsturi, kas liecina, ka militārie produkti un izgudrojumi ar laiku tiek izmantoti civilajām vajadzībām. Arī šis produkts ir tam apliecinājums. “Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu, kuru nodrošina mūsu produkts – sākot no pastniekiem Portugālē, apsardzes dienesta pakalpojumiem Spānijā, ugunsdzēsējiem urbāno teritoriju tuvumā, līdz pat mežsaimniecībā tepat Latvijā.

Pieprasījums vairumā gadījumos saistīts ar to, ka skrejritenis ir ļoti izturīgs, paredzēts bezceļiem, ir videi draudzīgs un ir ražots, nodrošinot beztrokšņa tehnoloģiju. Tas ir izturīgs un sasniedz vietas, ko cits transportlīdzeklis nespētu. Interese izrādīta arī no ostām, lieliem loģistikas parkiem un lauksaimniecības uzņēmumiem, kas liek domāt par jaunas ražotnes atvēršanu Liepājā pārskatāmā nākotnē,” teic K. Ašmanis.

Lietuvas helikopters no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni

Lietuvas Gaisa spēku helikopters svētdien no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni, pirmdien paziņoja Lietuvas armija.

Ap plkst.21 tika saņemts ziņojums par to, ka Baltijas jūrā uz zvejas kuģa, kuram ir Lietuvas karogs, ir ievainots Latvijas ...

Kāda ir vidējā kredīta summa jaunajam mājoklim?

Kopumā 2024.gada kreditēšanas indekss ir audzis par 5 procentpunktiem, kas ir mazāka izaugsme nekā pērn, taču vērojama pozitīva tendence - bankas spēj kreditēt un vēlas to darīt.

Kā rāda 2024.gada kreditēšanas indekss, vidējās darba algas pieaugums pērn...

Stacija Grobiņos nodrošinās energosistēmas atdalīšanu no Krievijas (+VIDEO)

Katras sinhronā kompensatora jauda būs 100 megavoltampēri.

Šā gada 22.maijā Grobiņas sinhronā kompensatora stacijā nogādās pirmo lieljaudas sinhrono mašīnu.

Lai nodrošinātu stabilas frekvences uzturēšanai nepieciešamo inerci energosistēmā, kā arī īsslēg...



Komentāri