lv
oTo4MlGGuWJ6p4AvuXpLFXxbowr5nHVJ9cg2EdOF
3647644

Stacija Grobiņos nodrošinās energosistēmas atdalīšanu no Krievijas (+VIDEO)

Stacija Grobiņos nodrošinās energosistēmas atdalīšanu no Krievijas (+VIDEO)

Katras sinhronā kompensatora jauda būs 100 megavoltampēri.

Šā gada 22.maijā Grobiņas sinhronā kompensatora stacijā nogādās pirmo lieljaudas sinhrono mašīnu.

Lai nodrošinātu stabilas frekvences uzturēšanai nepieciešamo inerci energosistēmā, kā arī īsslēguma jaudu relejaizsardzību darbībai un saules, vēja elektrostaciju drošai pieslēgšanai, Latvijā, kā arī Lietuvā un Igaunijā uzstādīs sinhronos kompensatorus – trīs katrā valstī.

Sinhrono kompensatoru staciju izbūve ir daļa no pārvades sistēmas infrastruktūras pastiprināšanas, kas nepieciešams Baltijā vērienīgākā energoneatkarības projekta – sinhronizācija ar kontinentālo Eiropu – īstenošanai.

Latvijā “Augstsprieguma tīkls” sadarbībā ar pilnsabiedrību “EM&SE Syncons”, ko veido Vācijas “Siemens Energy” un Latvijas SIA “Enersense”, izbūvēs un pieslēgs elektroenerģijas pārvades tīklam sinhrono kompensatoru stacijas – Grobiņā, Ventspilī un Līksnā.

Katras sinhronā kompensatora stacijas jauda būs 100 megavoltampēri (MVA), un kopējās investīcijas būs 114 miljoni eiro. Sinhrono kompensatoru staciju izbūve 75% apmērā tiek līdzfinansēta no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta.

Pirmā iekārta – kompensators, tā spara rats un komplektējošās daļas, kas kopumā pārsniedz 390 tonnas, ir sasniegusi Latviju.

VDD regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai

Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un riskus, Valsts drošības dienests (VDD) regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai, aģentūrai LETA atzina dienestā, komentējot, vai ir izdarījis kādus secinājumus pēc Slovāk...

Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju; Semeņistaja pakāpjas uz 118.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja pakāpusies par astoņām vietām augstāk uz 118.pozīciju.

Diāna Marcinkēviča atrodas vienu pozīciju augstāk nekā iepriekš...

Nedēļas otrajā pusē gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem

Šonedēļ Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem, liecina jaunākās prognozes.

Līdz trešdienai maksimālā gaisa temperatūra būs +21..+25 grādi, Rīgas līča Kurzemes piekrastē tā nepārsniegs +...



Komentāri