lv
nkncoChO0VMIoFq88tNO7PBGj6Qq9cfXWd3epuCA
3578086

Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

"Zaha Hadid Architects" metu konkursā ieguva visaugstāko žūrijas vērtējumu, tādējādi iegūstot pirmo vietu.

Otro vietu konkursā ieguva Igaunijas uzņēmums "R-Konsult", savukārt trešajā vietā ierindojās ASV arhitektu birojs "Berenblum Busch Architects".

"Riga RoPax Terminal" projekta vadītāja Jūlija Bērziņa pasākumā norādīja, ka no gandrīz 60 pretendentiem, kuri izņēma konkursa dokumentāciju, norādītajā termiņā saņemti desmit konkursa pieteikumi, kurus žūrija vērtēja no dažādiem aspektiem, tostarp no transporta plūsmas un pasažieru kustības organizācijas, arhitektoniskās idejas oriģinalitātes un vizuālā baudījuma viedokļa.

Viņa komentēja, ka "Zaha Hadid Architects" koncentrējās uz to, lai nodrošinātu, ka pasažieru termināļa ēka būtu atšķirīga no tā, ko redzam reģionā, bet vienlaikus arī funkcionāla, kā arī žūrijas vērtējumā britu birojs bija līderis visās pozīcijās, izstrādājot detalizētu un vizuāli pievilcīgu piedāvājumu.

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš sacīja, ka pasažieru terminālis ir viena no stratēģiskajām būvēm, kas patlaban pietrūkst ne tikai Rīgas ostai, bet arī pilsētai. Tādējādi projektā iesaistītās puses aktīvi virzās virzienā, lai Rīgā būtu perspektīva jauna jūras pasažieru apkalpošanas vieta.

Zeltiņš arī minēja, ka Covid-19 pandēmija pierādīja, ka pasažieru satiksme apstājās, kā arī pēc pandēmijas Ukrainas kara ietekmes dēļ regulāra pasažieru satiksme ar Rīgas ostu nav atjaunojusies. "Tāpēc mēs aktīvi strādājām, lai šī pasažieru satiksme atjaunotos. Jaunais pasažieru terminālis ir nosacījums, lai šis segments attīstītos," viņš sacīja.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA) norādīja, ka ir svarīgi, lai Rīgā atgriežas arvien vairāk tūristi un attīstās tūrisma nozare, tādēļ jaunais pasažieru terminālis būtu ieguvums Latvijas tautsaimniecībai.

Jau ziņots, ka otrās un trešās vietas ieguvēji bija metu konkursā uzaicinātie dalībnieki saskaņā ar konkursa nolikumu, savukārt pirmās vietas ieguvējs nebija uzaicinātais dalībnieks.

Žūrijas komisijas sastāvā bija Rīgas domes, Rīgas Brīvostas pārvaldes, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes, kā arī Latvijas Arhitektu savienības un "Riga Ropax Terminal" pārstāvji.

Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domā...

Jūnijā Rīgu un Jūrmalu pieskandinās «Rīgas festivāla» koncerti
Rīgas koncertzālēs un Dzintaru koncertzālē no 7. līdz 20. jūnijam norisināsies "Rīgas festivāls", kura viesu rindās šogad būs kubiešu džeza dziedātāja Daimē Arosena, vērienīgu koncertu piedzīvos "Sinfonietta Rīga" kopā ar pianistu Georgiju Osokinu, sav...
Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "R...



Komentāri