lv
nPK0e9mXiTCR6SWSDHRpdvcK8dbPJMsY3kxBsr4K
3577450

Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) norādīja, ka pašvaldības policijai ticis uzdots vērsties CSDD, lai noskaidrotu, kas pēc saviem tehniskajiem parametriem ir patlaban galvaspilsētā pa ietvēm braucošie transportlīdzekļi, kas izskatās pēc elektromopēdiem, bet noformēti kā elektrovelosipēdi.

Ķirsis skaidroja, ka domei nav kompetences pateikt, vai braucamais ir elektromopēds, vai elektrovelosipēds. Līdz ar to, ja CSDD "skaidri un gaiši atbildēs, ka tie ir mopēdi", tad dome attiecīgi rīkošoties.

Tikmēr nule ieviestie ierobežojumi elektroskrejriteņu novietošanai Vecrīgā Ķirša ieskatā ir uzlabojusi situāciju. Tomēr, neskatoties uz ierobežojumiem, pašvaldība saskaras ar atsevišķu komersantu mēģinājumiem noteikumus apiet, ļaujot klientiem par noteiktu soda maksu skrejriteni tomēr atstāt, kur ienāk prātā. "Ar šādiem gadījumiem jācīnās, patlaban vācam materiālus," sacīja politiķis, solot ieviest kārtību.

"Ja komersanti paši nebūs sociāli atbildīgi un uzskatīs, ka var rīkoties, kā grib, tad sliktākajā gadījumā nāksies aizliegt šo rūpalu Rīgā," brīdināja Ķirsis, gan atzīstot, ka pagaidām vēloties pabaidīt negodprātīgus uzņēmējus ar to, ka pašvaldības rīcībā ir šāds instruments.

Latvijas sieviešu izlase izcīna zelta medaļas pasaules čempionātā 100 lauciņu dambretē
Latvijas sieviešu izlase pirmdien Portugālē uzvarēja pasaules komandu čempionātā 100 lauciņu dambretē, savukārt vīriešu izlase izcīnīja vicečempionu laurus, informēja Latvijas Dambretes federācija.  
Ventspils teātra nams "Jūras vārti" svin radošuma 15 gadus (+VIDEO)

Kultūras centrs piedāvā koncertus, izrādes un izstādes.

Starp teātra izrādēm un koncertiem maijā par kultūras dzīves vērienīgāko notikumu Ventspilī solās kļūt teātra nama "Jūras vārti" 15. dzimšanas dienas lielkoncerts.

Ceturtdien, 9.maijā, plkst.19.00 ...

Pasaules čempionātā ​​​​​​​LTV7 Hokeja studijā būs Ošenieks, Ābols un Masaļskis
Piektdien, 10. maijā, sāksies pasaules čempionāts hokejā, kas risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Čempionāta laikā Latvijas Televīzija (LTV) skatītājiem nodrošinās spraigas diskusijas LTV7 Hokeja studijā, kur komandā šogad būs LTV sporta žurn...


Komentāri