lv
oSGVNitHsIdXgJxJjjnpLUSDsrYvwbxuzMiiOC0s
3511580

KNAB neesot saņēmis iesniegumu par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu

KNAB neesot saņēmis iesniegumu par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Vienlaikus KNAB norādīja, ka trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kas notiek Latvijā?" izskanējusī informācija no uzņēmēja par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu ir nopietns signāls, kas pirmšķietami norāda uz valsts sagrābšanas pazīmēm, un šāda nozieguma izmeklēšana ir Valsts drošības dienesta kompetencē.

Papildus KNAB atgādināja, ka pašlaik KNAB lietvedībā ir divas resoriskās pārbaudes par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas saistīti ar politisko partiju apvienību "Jaunā vienotība" (JV). Vienā pārbaudē KNAB izvērtē aizdomas par ilgstošu viena uzņēmuma bezatlīdzības pakalpojumu nodrošināšanu politiskajai partijai "Vienotība", savukārt otrā - iespējamo tā saukto aplokšņu algu maksāšanu partijas darbiniekiem un partijai pietuvinātām personām.

KNAB lietvedībā ir arī viens kriminālprocess, kurā iestāde izmeklē iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta, kurš pārstāv JV, komandējumos.

Tāpat KNAB atgādināja, ka biroja lietvedībā ir bijis viens kriminālprocess, kurā figurēja uzņēmums "SOAAR" un tā pārstāvis. Šo kriminālprocesu KNAB 21.februārī nodeva prokuratūrai, rosinot sākt kriminālvajāšanu.

OECD iesaka Latvijai uzlabot nodokļu sistēmu

Latvijai ir jāuzlabo fiskālā politika, jāreformē nodokļu sistēma, jāuzlabo publiskā sektora spējas un jāpiesaista investīcijas, lai veicinātu izaugsmi, jaunākajā ekonomikas pārskatā par Latviju secinājusi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāci...

IZM: krievu valodas apguvi būs iespēja turpināt līdz 2029./2030.gada beigām

Skolās arvien vairāk mācīs Eiropas Savienības valstu valodas.

Ja Latvijas skolēns atteiksies no krievu valodas apguves līdz šī gada 21. jūnijam, tad citu svešvalodu varēs apgūt jau no 2024./2025. mācību gada.

4.-8. klases skolēnus, kuri būs atteikušies ...

Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Padome vienbalsīgi pieņēma lēmumu attiecībā uz LTRK biedriem, kuri turpina eksportu uz Krieviju.

LTRK padome nolēma, ka ar tiem bied...



Komentāri