lv
bTFe4qPS8lhWdd2anMrVejlffss5jtLTzgiWRbAZ
3511148

Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Padome vienbalsīgi pieņēma lēmumu attiecībā uz LTRK biedriem, kuri turpina eksportu uz Krieviju.

LTRK padome nolēma, ka ar tiem biedriem, kuri turpina eksportēt uz Krieviju, LTRK valde uzsāk pārrunas, lai noskaidrotu biedru iespējas pārtraukt šo sadarbību noteiktā termiņā. Ja vienošanās netiek panākta, tiek veikta biedra izslēgšana no Latvijā lielākās uzņēmēju organizācijas - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Patlaban LTRK biedru vidū ir 25 uzņēmumi, kas eksportē preces uz Krieviju. Astoņi uzņēmumi ir loģistikas kompānijas, piecas ir medicīnas un farmācijas kompānijas, divi ir tekstila uzņēmumi, divi pārtikas uzņēmumi, savukārt vēl astoņu uzņēmumu eksporta portfelis tiks precizēts sarunu gaitā. Kopumā LTRK ir vairāk nekā 2700 tiešo biedru. Minētie uzņēmumi ir pavisam maza daļa un neveido pat procentu.

"Krievijas brutālais karš Ukrainā ilgst jau vairāk nekā divus gadus, tāpēc, mūsuprāt, ir skaidrāk par skaidru, ka ekonomiskā sadarbība ar šo agresorvalsti ir jāpārtrauc. Vairākkārtīgi esam aicinājuši politikas veidotājus rīkoties šajā jautājumā", - ziņoja LTRK.

Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Lai sekmētu jauniešu izpratni par laikmetīgo mākslu un kultūras procesiem, Rotko muzejs šajā nācis klajā ar iniciatīvu par Jauniešu klubu.

“Ideja par Jauniešu kluba izveidi Rotko muzejā īst...

Asociācija: Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais

Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Viņa norādīja, ka nozare par situāciju šajā gadā i...

Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Mačs varētu sākties apmēram plkst.13.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā atrodas desmit...



Komentāri