lv
73RWE1Qf3ybDbuPqjq1uyyGWXmF0wlk2R0ki9jtX
3494638

Drosmīgā māksliniece Amanda pārstāv Latviju Venēcijā (+VIDEO)

Drosmīgā māksliniece Amanda pārstāv Latviju Venēcijā (+VIDEO)

Ziemele pārvērš paviljona interjeru par dzīvu organismu.

Tika atklāts Latvijas paviljons Venēcijas biennāles 60. starptautiskajā mākslas izstādē. Tā māksliniece Amanda Ziemele ar ekspozīciju "O day and night, but this is wondrous strange... and therefore as a stranger give it welcome" aicina izstādes apmeklētājus ieņemt atvērtu un pieņemošu nostāju, lai pēc iespējas labāk sajustu viņas izvēlēto glezniecības oriģinālvalodu.

Amanda Ziemele (1990) savu radošo darbību uztver kā atvērtu laiku. Viņas interešu lokā atrodas glezniecības formālās īpašības un tām pietuvinātais ideju un kontekstu lauks. Ziemele izmanto telpām piesaistītu instalāciju paņēmienus, kas rada situatīvas asociācijas, izmantojot humoru kā stratēģiju. Amanda Ziemele 2021. gadā saņēma Purvīša balvu par izstādi “Kvantu matu implanti” Kim? Laikmetīgās mākslas centrā. 2023. gada sākumā viņas personālizstāde “Saule ar zobiem” bija skatāma Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Kupola zālē.

Amanda Ziemele absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas Glezniecības apakšnozares bakalaura programmu un diploma studijas Drēzdenes Mākslas akadēmijā, starpdisciplinārās un eksperimentālās glezniecības studiju programmā. Vācu Akadēmiskā Apmaiņas dienesta (DAAD) Post-gradual mācību stipendiāte. Sākot ar 2016.gadu, Ziemele sarīkojusi vairākas personālizstādes, iesaistījusies dažādos sadarbības projektos, kā arī aktīvi piedalījusies izstādēs Latvijā un ārpus tās robežām.

Amandas Ziemeles darbi atrodami vairākās kolekcijās: Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, (LNMM), VV Foundation, Zuzeum, kā arī vairākās privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

"Tā ir Amandas Ziemeles versija par nobriedušu telpu - kontrafantasmagorija, pretošanās izsīkumam un pagurumam, telpa ar attieksmi, gatava domāt un uzņemt mūsdienu sabiedrības neparasto pasauli. Galu galā tas, ko mums piedāvā Amandas Ziemeles projekts, ir dziedināšana - dziedināšanas nepieciešamība," tā par Latvijas paviljona ekspozīciju sacīja kurators Adams Budaks.

Nedēļas pirmajā dienā spēcīgi līs un snigs, kā arī pūtīs brāzmains vējš

Pirmdien Latvijā spēcīgi līs un snigs, valsts rietumu daļā gaidāms arī sniegputenis, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņu dēļ spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenās pakāpes brīdinājums, vakarā un līdz otrdienas rītam b...

Kopš kara sākuma Ukrainā pieaugusi Latvijas iedzīvotāju interese par ieroču iegūšanu
Kopš Krievijas sāktā kara pret Ukrainu 2022. gada 24. februārī pieaugusi Latvijas iedzīvotāju interese par ieroču atļauju kārtošanu un iegūšanu. Lai arī šaujamieroču īpašnieku skaits Latvijā šajā laikā ir samazinājies, reģistrēto ieroču skaits audzis. ...
Rīgā ievieš «sniega biļetes» un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem

Gaidot pirmdienas sniegputeni, Rīgā tiks ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, informēja Rīgas dome.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm pirmdienas pēcpusdienā g...



Komentāri