lv
fJs5ZStj9hUASGTn5CICk205fF9VWTfQwkhl0ENz
3491067

Porziņģis ar favorīti «Celtics» sāk NBA izslēgšanas turnīru

Porziņģis ar favorīti «Celtics» sāk NBA izslēgšanas turnīru

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas pamatturnīra uzvarētāja Bostonas "Celtics" svētdien sāks izslēgšanas turnīru, pirmajā kārtā tiekoties ar Maiami "Heat".

Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmā spēle Bostonā sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika. Tiešraide plānota kanālā "Go3 Sport 3".

Sērijas otrā spēle notiks 24.aprīlī Bostonā, 27. un 29.aprīlī būs mači viesos, bet, ja sērijā būs nepieciešamas vairāk par četrām cīņām, tās notiks 1.maijā Bostonā, 3.maijā viesos un 5.maijā "Celtics" laukumā.

Trīs sezonas savstarpējos mačos pārāki bija Bostonas basketbolisti, uzvarot ar 119:111, 143:110 un 110:106.

NBA izslēgšanas spēlēs abas komandas pēdējo piecu gadu laikā trīs reizes tikušās Austrumu konferences finālā. 2022.gada Austrumu konferences finālā septītajā spēlē pārāka bija "Celtics", bet pērn ar 4-3 sērijā uzvaru svinēja Maiami vienība.

Kamēr "Celtics" pamatturnīru noslēdza pirmajā vietā ne tikai Austrumu konferencē, bet visā līgā, "Heat" ierindojās astotajā pozīcijā un par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs vēl cīnījās "play-in" turnīrā.

Maiami komandai pirmajās "play-off" cīņās nevarēs palīdzēt līderis Džimijs Batlers, kurš "play-in" turnīra pirmajā spēlē savainoja labās kājas ceļgala mediālās saites un kādu laiku nevarēs doties laukumā. Tāpat "Heat" vismaz pirmajā sērijas spēlēs palikusi arī bez saspēles vadītāja Terija Rozjē.

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā pretī stāsies Klīvlendas "Cavaliers" vai Orlando "Magic", bet pārējos divos konferences ceturtdaļfināla pārus veido Milvoki "Bucks"-Indiānas "Pacers" un Ņujorkas "Knicks"-Filadelfijas "76ers". Rietumu konferencē ceturtdaļfinālos cīnīsies Oklahomasitijas "Thunder" ar Ņūorleānas "Pelicans", Losandželosas "Clippers" ar Dalasas "Mavericks", Minesotas "Timberwolves" ar Fīniksas "Suns" un pašreizējā čempione Denveras "Nuggets" ar Losandželosas "Lakers".

Medijs "The Athletics" prognozē, ka šosezon par NBA čempiontitulu cīnīsies tieši "Celtics" un pagājušās sezonas čempione "Nuggets".

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Dabas parkā Tērvetē notiks Valpurģu nakts pasākumi

AS "Latvijas valsts mežu" (LVM) dabas parkā Tērvetē 30.aprīlī notiks ikgadējie Valpurģu nakts pasākumi.

Šī gada Valpurģu nakts moto ir "Ar Mežavēja spārniem".

Tematiskie pasākumi dabas parkā notiks no plkst.18 līdz 24. Tostarp Tērvetes dabas parkā apmek...

Valdība lems par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas skolās

Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par pakāpenisku atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves pamatizglītībā.

Pašlaik Latvijas skolēni no skolas gaitu uzsākšanas kā pirmo svešvalodu apgūst angļu valodu, bet līdz ar sākumskolas beigām sāk a...

Latvijas jaunieši aicināti ceļot pa Eiropu ar vilcienu (+VIDEO)

Atlasītie pretendenti ceļā varēs doties laikā no 2024. gada 1. jūlija līdz 2025. gada 30. septembrim.

Latvijas jauniešiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, ir lieliska iespēja piedalīties Eiropas Savienības iniciatīvā “DiscoverEU” un iegūt neatkārtojamu ...



Komentāri