lv
nhz6tiv2aoHsG2c471ipA2bAXkrIIwPCH2lnx0mm
3490444

Latvijas jaunieši aicināti ceļot pa Eiropu ar vilcienu (+VIDEO)

Latvijas jaunieši aicināti ceļot pa Eiropu ar vilcienu (+VIDEO)

Atlasītie pretendenti ceļā varēs doties laikā no 2024. gada 1. jūlija līdz 2025. gada 30. septembrim.

Latvijas jauniešiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, ir lieliska iespēja piedalīties Eiropas Savienības iniciatīvā “DiscoverEU” un iegūt neatkārtojamu pieredzi ‒ bez maksas apceļot Eiropu ar vilcienu, lai iepazītu tās daudzveidību, kultūras mantojumu un paplašinātu redzesloku. 2024. gada pavasara kārtai iespējams pieteikties līdz 30. aprīļa plkst. 13.00. Piesakies pats vai par šo vienreizējo iespēju pastāsti draugiem, kas atbilst pieteikšanās nosacījumiem!

Šogad pieteikšanās iniciatīvai “DiscoverEU” notiek Eiropas Jaunatnes nedēļā, kuras vadmotīvs ir “Jauniešu redzējums”, aicinot jauniešus būt pilsoniski aktīviem, piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās un izmantot Eiropas Savienības iespējas, un “DiscoverEU” ir viena no tām.

Kas, kad un kā var pieteikties?

Pieteikties “DiscoverEU” šī gada pirmajai kārtai iespējams līdz 30. aprīļa plkst. 13.00 (pēc Latvijas laika), aizpildot tiešsaistes pieteikuma veidlapu Eiropas Jaunatnes portālā.

Lai pieteiktos dalībai iniciatīvā, jauniešiem:

-jābūt dzimušiem laikā no 2005. gada 1. jūlija (ieskaitot) līdz 2006. gada 30. jūnijam (ieskaitot);

-jābūt pilsoņiem vai patstāvīgiem iedzīvotājiem kādā no ES dalībvalstīm, tai skaitā to aizjūras zemēs un teritorijās (AZT) vai programmas “Erasmus+” asociētā trešā valstī;

-tiešsaistes pieteikuma veidlapā pareizi jānorāda personas apliecības, pases vai pastāvīgās uzturēšanās atļaujas numurs.

Ko vēl ir būtiski zināt?

Konkursā atlasītie pretendenti ceļā varēs doties laikā no 2024. gada 1. jūlija līdz 2025. gada 30. septembrim – vieni vai grupā ar draugiem, kuri atbilst dalības kritērijiem. Apstiprinātie dalībnieki saņems arī “DiscoverEU” Eiropas Jaunatnes karti. Ar to varēs iegūt dažādas atlaižu iespējas vairāk nekā 30 Eiropas valstīs – transportam, naktsmītnēm, pārtikai, apskates objektu, kultūras un sporta pasākumu apmeklējumiem un citām aktivitātēm.

Plašāka informācija par “DiscoverEU” skatāma Eiropas Jaunatnes portāla biežāk uzdoto jautājumu sadaļā, kā arī pieteikšanās nosacījumu sadaļā. Tāpat ar iepriekšējo gadu rezultātiem iespējams iepazīties iniciatīvas faktu lapās.

Ko Latvijā filmēs par NKC 1,8 miljoniem eiro (+VIDEO)

Filmas veidotāji iemīlēja spiegu tēmu.

Nacionālais Kino centrs (NKC) apstiprinājis 2024. gada filmu ražošanas konkursa rezultātus – ar konkursā pieejamo finansējumu EUR 1 800 158 tiks uzsākta kopā 14 filmu ražošana – sešas pilnmetrāžas spēlfilmas, sešas...

Latvijā 31% iedzīvotāju vasaras atvaļinājuma laikā plāno doties uz ārzemēm

Gandrīz katrs trešais Latvijas iedzīvotājs jeb 31% vasaras atvaļinājuma laikā plāno doties ceļojumā uz ārzemēm, bet katrs piektais ceļos pa Latviju, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Ceļojumi uz ārzemēm vairāk populāri jauni...

ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

No kopējās summas - 95 miljardiem dolāru -, ko pa...



Komentāri