lv
7Wl7I9sRowmBtDvYzIU1GBMHbYu1AXWhzw69IlR6
348889

Krievijas armijas apšaudēs Hersonā nogalināti 15 cilvēki

Krievijas armijas apšaudēs Hersonā nogalināti 15 cilvēki

Krievijas armijas apšaudēs piektdien Hersonā nogalināti 15 cilvēki, bet 35 ievainoti, arī viens bērns, pavēstīja Hersonas pilsētas padomes preses dienests.

"Ienaidnieka apšaudēs 15 hersonieši nogalināti, 35 cietuši, viņu vidū ir viens bērns," sacīja Hersonas pilsētas kara administrācijas priekšniece Halina Luhova.

Fiksēti 78 trāpījumi.

Vakar notikušās masīvās apšaudes rezultātā cietušas ģimenes mājas un daudzdzīvokļu nami, izraisījies liels ugunsgrēks, sacīja Luhova.

Steidzami vajadzēja evakuēt 58 herosniešus, arī 22 bērnus.

Krievija caurām diennaktīm ar artilēriju un daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām apšauda Hersonu un tās apkārtni.

Hersonas daudzdzīvokļu māju rajonus Krievijas karaspēks apšauda haotiski, cenšoties nodarīt pēc iespējas lielāku kaitējumu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, komentējot Hersonas pilsētas un apgabala apšaudes, atzīmējis, ka tā ir zaudētāju atriebība. Viņš arī uzsvēris, ka Krievija neprot karot, bet vienīgais, ko tā spēj, ir terorizēt iedzīvotājus.

Speciālisti: Drīzumā obligātā eID karte varēs ļoti noderēt arī diasporas pārstāvjiem
No 2023. gada 1. maija Latvijas pilsonim un nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu, personas apliecība jeb eID būs obligāta. Savukārt diasporai personas apliecība būs jāiegūst līdz 2024. gada beigām, pensionāriem šis periods ir līdz 2030. gada beig...
Kāpēc Latgalē ir tik īpaši uzvārdi – Leitāns, Kalvišs, Punculis, Malnačs, Pudāns? Skaidro Ilmārs Mežs
Vieni no senākajiem uzvārdiem sastopami tieši Latgalē, kur tos sāka lietot jau 16. gadsimtā – pāris gadsimtus agrāk nekā vidzemniekiem un kurzemniekiem, sarunā ar LSM.lv pastāstīja triju sējumu "Latviešu uzvārdi" autors Ilmārs Mežs.
Satiksme traģiskās avārijas vietā uz Valmieras šosejas pie Murjāņiem atjaunota
Traģiskās avārijas vietā uz Valmieras šosejas pie Murjāņiem sestdien, 26. novembrī, satiksme atjaunota, informē "Latvijas Valsts ceļi".


Komentāri