lv
OMiZp9QALvwokVd8ocJZXJhnG5a4jsxBLQSY27ZQ
348824

Speciālisti: Drīzumā obligātā eID karte varēs ļoti noderēt arī diasporas pārstāvjiem

Speciālisti: Drīzumā obligātā eID karte varēs ļoti noderēt arī diasporas pārstāvjiem
No 2023. gada 1. maija Latvijas pilsonim un nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu, personas apliecība jeb eID būs obligāta. Savukārt diasporai personas apliecība būs jāiegūst līdz 2024. gada beigām, pensionāriem šis periods ir līdz 2030. gada beigām. Diasporā gan jau kādu ilgāku laiku valda negatīva rezonanse par to, ka personas apliecība ir obligāta, vēstīja Latvijas Radio raidījums "Globālais latvietis. 21. gadsimts", skaidrojot, kāds labums no eID varētu būt tieši diasporai.
Kāpēc Latgalē ir tik īpaši uzvārdi – Leitāns, Kalvišs, Punculis, Malnačs, Pudāns? Skaidro Ilmārs Mežs
Vieni no senākajiem uzvārdiem sastopami tieši Latgalē, kur tos sāka lietot jau 16. gadsimtā – pāris gadsimtus agrāk nekā vidzemniekiem un kurzemniekiem, sarunā ar LSM.lv pastāstīja triju sējumu "Latviešu uzvārdi" autors Ilmārs Mežs.
Satiksme traģiskās avārijas vietā uz Valmieras šosejas pie Murjāņiem atjaunota
Traģiskās avārijas vietā uz Valmieras šosejas pie Murjāņiem sestdien, 26. novembrī, satiksme atjaunota, informē "Latvijas Valsts ceļi".
Apgrūtināti braukšanas apstākļi apledojuma un vietām sniega dēļ ir Latvijas austrumos un centrālajā daļā
Rīga, 26.nov., LETA. Apgrūtināti braukšanas apstākļi sestdienas rītā apledojuma un vietām sniega dēļ ir Latvijas austrumos un centrālajā daļā, aģentūrai LETA pavēstīja "Latvijas valsts ceļu" pārstāvji. 

Rīga, 26.nov., LETA. Apgrūtināti braukšan...



Komentāri