lv
5YPNOXiUJqkDNrJ62rk56Az6RYsv95l9Y9O9U5t9
346463

Kalnciema kvartālā notiks Ziemassvētku tirgus un "Mākslas medības"

Kalnciema kvartālā notiks Ziemassvētku tirgus un "Mākslas medības"
Rīga, 26.nov., LETA. Kalnciema kvartālā no šodienas līdz 31.decembrim norisināsies Ziemassvētku tirgus un "Mākslas medības", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Rīga, 26.nov., LETA. Kalnciema kvartālā no šodienas līdz 31.decembrim norisināsies Ziemassvētku tirgus un "Mākslas medības", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Viņi norāda, ka visa mēneša garumā no 26.novembra sestdienās un svētdienās no plkst.10 līdz 16 notiks ikgadējais Ziemassvētku tirgus, savukārt no ceturtdienas līdz svētdienai galerijā norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu tirgus "Mākslas medības".

Tirgū nedēļas nogalēs piedalīsies apmeklētāju iecienītie zīmoli - "Zib", "Linotēka", "Jašas podi", "Sarma Linen&Wool", "BuduArt", "Astra stones", "Mattilde", "Saules akmens", "Ru adījumi", "Sanpo", "Ornare" un citi. Tirgus pazīstams ar īpašām zemnieku un ražotāju delikatesēm - aitas un kazas sieri, lauku krāsnī cepta maize pēc reģionālām tradīcijām, dabīgi sīrupi un apgleznotas piparkūkas.

Lauku kūkas varēs atrast pie Dzintras no "Kūku māja", sāļo piparkūku mīklu būs sarūpējusi Santa Liepa no "Zaļās maizes" un pie Ingusa Niedras būs kaņepju šokolādes, sviesti, eļļas un citi veselīgi labumi. Tradicionāli "Tirgus brālis" un "Sidrabjērs" gatavos sildošas jēra un briežu gaļas zupas. Kalnciema kvartāla galerijā notiks "Kafijas kalendāra" meistarklases, Ziemassvētku dāvanu saiņošana un tematiskās darbnīcas, bet uz Kalnciema kvartāla skatuves ceps piparkūkas un kopā ar tirgotājiem gatavos maltītes.

Īpašs notikums ir mākslas "pop-up" tirgus "Mākslas medības" Kalnciema kvartāla galerijā, kur Latvijas Mākslas akadēmijas studenti piedāvās apskatei un iegādei vairāk nekā 300 darbus - gleznas, grafikas, keramika, rotas, kalendārus un citus mākslas darbus. Pārsvarā tie būs veidoti eļļas un akrila tehnikās, kā arī dažādos izmēros - sākot no lielformāta darbiem un beidzot ar mazām gleznām.

Ogrē notiks Uzņēmēju diena
Rīga, 26.nov., LETA. Sestdien, 26.novembrī, no plkst.16 Ogrē, pilsētas centra skvērā un Brīvības ielas gājēju promenādē norisināsies Ogres novada Uzņēmēju dienas pasākumi, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs....
Ādažu poligonā notiks vingrinājums zemessargiem "Berešu maršs"
Rīga, 26.nov., LETA. Ādažu poligonā un tā apkārtnē esošajās teritorijās šodien tiks organizēts Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3.kājnieku bataljona vingrinājums "Berešu maršs" zemessargiem, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēk...
Koalīcijas partneri diskutēs par strīdīgajiem jautājumiem valdības deklarācijā
Rīga, 26.nov., LETA. Arī šodien turpināsies valdības deklarācijas veidošanas darba grupu sarunu "otrais aplis", politiķiem diskutējot par tiem punktiem, kas iepriekš dokumenta projektā bija palikuši "aiz strīpas", sarunā ar aģentūru LETA atklāja Nacion...


Komentāri