lv
eQimVcP74tSBgggzDYEEFJwX0WkMI3oa0EduxcMO
3427704

Pārspēts 9.aprīļa siltuma rekords Latvijā

Pārspēts 9.aprīļa siltuma rekords Latvijā

Otrdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +23,2 grādi Daugavpilī un Jēkabpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta 9.aprīlī, bija +22,8 grādi 2018.gadā Daugavpilī.

Labots arī mēneša pirmās dekādes nacionālais siltuma rekords. Iepriekšējais rekords bija +23,1 grāds šā gada 2.aprīlī Daugavpilī.

Līdz diviem dienā 9.aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekords labots desmit novērojumu stacijās, tai skaitā Rīgā, kur pilsētas centrā temperatūra sasniedza +22,2 grādus.

Gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā plkst.14 bija no +8,6 grādiem Pāvilostā līdz +23,2 grādiem Daugavpilī.

Jau ziņots, ka otrdien vietām valsts dienvidos gaisa temperatūra var sasniegt +25 grādus, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns vējš, tādēļ piekrastē gaidāma jūras brīze un krietni vēsāks laiks, iespējama migla. Gaisa temperatūra jūras krastā svārstīsies ap +10 grādiem.

Citviet valstī lēnais vējš un pavasarim neraksturīgi augstais gaisa mitrums var radīt sajūtu, ka laiks ir karstāks nekā rāda termometrs.

Pāvilostas muzeju aktīvi apmeklē Latvijas un ārvalstu tūristi (+VIDEO)

Viena no mazākajām Latvijas pilsētām dalās ar savu pagātni.

Pāvilostas novadpētniecības muzejam piešķirts finansējums, lai īstenotu projektu “Uzzināts un izprasts tulkojumā”. Tajā paredzēts jaunāko ekspozīciju “Saka-osta-Pāvilosta” iztulkot un padarīt p...

Plāno iespēju atteikties no krievu valodas apguves jau šovasar

Izglītības iestādes vadītājam par skolēna atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves būs jāinformē izglītības iestādes dibinātājs, kura pienākums būs jau no nākamā mācību gada sākuma nodrošināt citas svešvalodas apguvi.

Pamatskolēniem pl...

Latvijas tenisa komanda Billijas Džīnas Kingas kausā uzvar pirmajā spēlē pret Nīderlandi
Darja Semeņistaja otrdien Portugālē uzvarēja Latvijas tenisa komandai pirmajā spēlē Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra mačā pret Nīderlandi.


Komentāri