lv
oDuzAW6oAL23qJqprB6JZZbdoT4c9CQdz5UyZMzR
3367204

Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Siliņa norādīja, ka Kariņš pats nolēmis demisionēt. Premjerministre uzsver, ka Kariņš esot rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, lai noņemtu jebkādu šaubu ēnu pašreizējā situācijā un ļautu notikt visām izmeklēšanas procedūrām lidojumu lietā.

"Uzskatu, ka Krišjānis Kariņš ārlietu ministra postenī ir strādājis godprātīgi, ir ļoti labi pārstāvējis Latvijas intereses gan Eiropas Savienībā, gan NATO," akcentēja valdības vadītāja.

Siliņai, pēc pašas teiktā, vēl nav padomā ārlietu ministra amata kandidāts.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Saeimas priekšsēdētājas biedre, bijusī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) tiek minēta kā viena no iespējamajiem kandidātiem uz ārlietu ministra amatu.

Kariņš ceturtdien pēc tikšanās ar premjerministri Siliņu paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Kariņš ārlietu ministra amatu atstāšot 10.aprīlī. Viņš skaidroja, ka šis datums izraudzīts, jo Saeimas nākamā kārtējā sēde gaidāma 11.aprīlī, kad parlaments varēs ievēlēt jaunu ārlietu ministru.

Ar Latvijas ziedotāju dāvinātu neatliekamās palīdzības auto izglābj karavīru Ukrainā
Ukrainas "Karpatska sič" bataljona mediķiem ar galveno mediķi Sarmīti Cīruli no Latvijas priekšgalā, 25 minūšu laikā nogādājot slimnīcā insulta skartu karavīru, izdevies izglābt viņa dzīvību. Cīrule brauc ar neatliekamās palīdzības auto, kas Ukrainā no...
Talantīga Amanda Ziemele sagatavojusi pārsteigumu Venēcijas biennālei (+VIDEO)

Izraujoties no aizspriedumainu priekšstatu uzspiestās telpiskās disciplīnas, skatītājs nonāk iluzorā hibrīdzonā.

18. aprīlī plkst. 12.30 tiks atklāts Latvijas paviljons Venēcijas biennāles 60. Starptautiskajā mākslas izstādē – mākslinieces Amandas Zieme...

Paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ceturtdien noskaidroti Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominanti.

Kategorijā "Labākais prozas autordarbs" par balvu sacentīsies Dženas Andersones darbs "Krīta apļi", ko izdevusi izdevniecība "Zvaigzne ABC", Sv...



Komentāri