lv
eH3PwcaU4Ho83dpZnV15LyyeDor4ZbITVPyUeGwL
336116

Rīgā atbalsta iespēju bērna kavējumu ēdinātājam pieteikt vēlāk

Rīgā atbalsta iespēju bērna kavējumu ēdinātājam pieteikt vēlāk

Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdie akceptēja saistošo noteikumu grozījumus, kas ļaus vēlāk ēdinātājam pieteikt bērna kavējumu.

LETA jau ziņoja, ka pašlaik par kavējumu vecākiem vai pilngadīgajam skolēnam ir pienākums informēt ēdinātāju līdz iepriekšējās dienas plkst.21.

Savukārt grozījumi paredz noteikt, ka par bērna kavējumu ēdinātāji jāinformē līdz kārtējās dienas plkst.7.

Gala lēmums pa grozījumiem noteikumos jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kā ziņots, no oktobra Rīgas skolās un bērnudārzos lielai daļai skolēnu noteikts līdzmaksājums. Izmaiņas attiecas uz 249 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm jeb vairāk nekā 93 000 audzēkņu.

Ēdināšanas izdevumi pilnā apmērā no valsts un pašvaldības budžeta aizvien tiek segti 1. - 4. klašu skolēniem. Tāpat no pašvaldības līdzekļiem pilnā apmērā sedz ēdināšanas izdevumus skolēniem, kuru ģimenes atzītas par trūcīgām, maznodrošinātām mājsaimniecībām, vai ģimenēm ar trim un vairāk bērniem, kas ir reģistrētas Rīgas ģimeņu atbalsta reģistrā, kā arī bāreņiem, invalīdiem un bērniem, kuru aprūpes pienākumu vecāki nepilda. Savukārt pārējiem bērniem jāmaksā līdzmaksājums 1,15 eiro dienā.

Latvijā samazinājusies dīzeļdegvielas un 95.benzīna vidējā cena

Pagājušajā nedēļā Latvijā 95.markas benzīna vidējā cena samazinājās par 2,4%, bet dīzeļdegvielas vidējā cena samazinājās par 3,1% liecina Eiropas Komisijas (EK) apkopotie dati.

Šonedēļ publiskotā EK informācija liecina, ka Latvijā litrs 95.markas benzīn...

Ceturtdien Latvijā reģistrēti 458 Covid-19 gadījumi; viens mirušais

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 458 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par viena ar šo vīrusu inficēta pacienta nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā diennakts laik...

Alžīrijā 49 cilvēkiem piespriests nāvessods par cilvēka nolinčošanu (+FOTO)

Alžīrijas tiesa ceturtdien piespriedusi nāvessodus 49 cilvēkiem par gleznotāja nolinčošanu pagājušajā gadā meža ugunsgrēku laikā, vēstīja valsts ziņu aģentūras.

Alžīrijas ziemeļaustrumos notikusī Džamela Ben Ismaila slepkavība šokēja visu valsti.

2021.g...



Komentāri