lv
eZPg2Raqb9tm49PnfpfnGXKD5crFB8kvQDJvrOrJ
336113

Alžīrijā 49 cilvēkiem piespriests nāvessods par cilvēka nolinčošanu (+FOTO)

Alžīrijā 49 cilvēkiem piespriests nāvessods par cilvēka nolinčošanu (+FOTO)

Alžīrijas tiesa ceturtdien piespriedusi nāvessodus 49 cilvēkiem par gleznotāja nolinčošanu pagājušajā gadā meža ugunsgrēku laikā, vēstīja valsts ziņu aģentūras.

Alžīrijas ziemeļaustrumos notikusī Džamela Ben Ismaila slepkavība šokēja visu valsti.

2021.gada augustā Kabīlijas reģionā plosījās plaši ugunsgrēki, kas laupīja dzīvību kopumā aptuveni 90 cilvēkiem. Tobrīd Ben Ismails tviterī paziņoja, ka dosies uz 320 kilometrus attālo Kabīliju, lai palīdzētu dzēst ugunsgrēkus, taču, ierodoties tur, viņš tika apsūdzēts ugunsgrēku izraisīšanā. Ļoti iespējams, vietējie iedzīvotāji izdarīja šādu secinājumu, jo viņš nebija no Kabīlijas reģiona.

Rezultātā 38 gadus vecais Ben Ismails tika brutāli nogalināts un viņa līķis sadedzināts. Notikušais tika nofilmēts un izplatīts internetā, kas vēlāk palīdzēja policijai identificēt vainīgos.

Šajā lietā bija vairāk nekā 100 aizdomās turamo, no kuriem 38 tika piespriesti cietumsodi no diviem līdz 12 gadiem.

Aizdomās turamie, kuriem tika piespriests nāvessods, visticamāk tā vietā izcietīs mūža ieslodzījumu, jo Alžīrijā jau sen noteikts moratorijs nāvessoda izpildei.

Cūkgaļas cena Latvijā gada laikā pieaugusi dramatiski; tagad dārgāk kā vidēji ES

Latvijā cūkgaļas cena šogad septembrī bijusi vidēji par 63,9% augstāka nekā attiecīgajā mēnesī pirms gada un par 9,6% augstāka nekā šogad augustā, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta dati.

Vienlaikus Eiropas Savienī...

Mobilizēto krievu ģimenes arvien vairāk protestē par dienesta apstākļiem
Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsludinātā "daļējā mobilizācija" rit jau divus mēnešus, taču šī procesa organizācija un rezervistu sagatavotība joprojām raisa daudz jautājumu, savā ikdienas ziņojumā raksta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija....
KNAB veicis procesuālās darbības vēlēšanu IT sistēmas nodrošinātājā 'SOAAR'
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šī gada 22. novembrī veicis procesuālās darbībās SIA "SOAAR" telpās, portālam "Delfi" apliecināja birojā.


Komentāri