lv
Cl0K0pBTQpjYsFfhzEwVllaKKgbJqDfqNPTAqZxF
3331414

PMLP izdevusi jau 11 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem

PMLP izdevusi jau 11 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem

Ja persona pēc izbraukšanas rīkojuma saņemšanas 30 dienu laikā nav izceļojusi, tad tiek pieņemts lēmums par piespiedu izraidīšanu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) izdevusi 11 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesnieguši nekādus dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai Latvijā, aģentūra LETA uzzināja Iekšlietu ministrijā.

Vēl janvārī kopumā 1016 Krievijas pilsoņiem lūgts sniegt skaidrojumu par iemesliem, kāpēc viņi nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un iesnieguši dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai valstī, kā arī lūgts sniegt informāciju par plānoto izceļošanas datumu, ja šiem Krievijas pilsoņiem vairs nav pamata uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

No 1016 Krievijas pilsoņiem atbildi pārvaldei nav sniegušas 845 personas, kuras nav iesniegušas dokumentus uzturēšanās atļauju saņemšanai, nav saņemta atbilde uz pārvaldes izsūtītajām viedokļvēstulēm. Informācija par šīm personām ir nodota Valsts robežsardzei tālākām pārbaudēm.

Vienlaikus par 203 personām saņemta informācija, ka personas Latvijas teritoriju jau ir atstājušas.

Tāpat pārvalde izdevusi 11 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši likuma normas. Trīs rīkojumi jau ir izpildīti.

Ja persona pēc izbraukšanas rīkojuma saņemšanas 30 dienu laikā nav izceļojusi, tad tiek pieņemts lēmums par piespiedu izraidīšanu, ko izpilda Valsts robežsardze.

Introverti un bērniem draudzīgi – Latvija uzsāk dalību Leipcigas grāmatu tirgū
Laikā no 21. līdz 24. martam Vācijā norisinās starptautiskais Leipcigas grāmatu tirgus (Leipziger Buchmesse), kurā ar nacionālo stendu un pasākumu programmu piedalīsies arī Latvija, informēja programmas pārstāvji.
Alkohola patēriņš pērn Latvijā sarucis par 3,2%

Absolūtā alkohola patēriņš 2023.gadā Latvijā samazinājies par 3,2%, pauda Latvijas Alkohola nozares asociācijā (LANA).

LANA aprēķina veidošanā izmantoti Centrālās statistikas pārvaldes dati par Latvijas iedzīvotāju skaitu vecumā no 15 gadiem 2022.gadā u...

Zemgalē grants ceļi sāk apžūt, Vidzemē šķīdoņa posmu skaits pieaug
Kurzemē un Zemgalē turpina samazināties šķīdoņa skarto valsts autoceļu posmu skaits, tomēr Vidzemē un Latgalē tas saglabājas nemainīgi augsts. Nedēļas laikā Zemgalē šķīdoņa posmu skaits samazinājies par 44 un šobrīd ir 133, bet Vidzemē pieaudzis par 45...


Komentāri