lv
xX0cfkFA9ZGrtlsqJn0NmFULBoL3uCYylPcutgH2
3325488

Piešķir nosaukumus jaunbūvējamām Rail Baltica dzelzceļa stacijām Latvijā

Piešķir nosaukumus jaunbūvējamām Rail Baltica dzelzceļa stacijām Latvijā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" jaunbūvējamām dzelzceļa stacijām Latvijā ar satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) rīkojumu piešķirti nosaukumi, liecina par "Rail Baltica" īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Dzelzceļa staciju nosaukumi būs Lidosta "Rīga" (ar nosaukuma atveidojumu angļu valodā "Rīga Airport"), Salacgrīva, Skultes muiža, Dārzciems, Jaunmārupe, Lieliecava un Mūsa (Bauska).

Tāpat dzelzceļa staciju nosaukumi būs Vangaži, Daugavkrasti (Salaspils), Baldone, Bērzpils (Jaunolaine) un Ķekava.

Esošajām stacijām, kuras "Rail Baltica" projektā paplašinās, piemēram, Zasulauks un Saurieši, nosaukumi nemainīsies.

Nosaukumus nākotnē plānotajām stacijām piešķir jau tagad, jo norisinās projektēšana un nosaukumu piešķiršana tehniskajā darbā ar būvprojektu dokumentācijas un būvniecības informāciju, kā arī dzelzceļa sistēmām, norāda EDzL.

Vidējā elektroenerģijas cena Latvijā februārī samazinājās par 36%!

Cenu samazinājumu galvenokārt veicināja siltāki laikapstākļi, kas sekmēja elektroenerģijas patēriņa samazinājumu, zemāka gāzes cena un palu laika iestāšanās Latvijas upēs, kas veicināja lielāku elektroenerģijas izstrādi hidroelektrostacijās.

2024.gada f...

Ukrainā aizturēti krāpnieki, no kuriem cietuši arī Latvijas iedzīvotāji

Valsts policija (VP) kopā ar Ukrainas tiesībsargājošām iestādēm atklājusi telefonkrāpšanu shēmu, ko īstenojusi starptautiska organizēta noziedzīga grupa no Zaporižjas apgabala Ukrainā, informēja VP.

Šā gada 11.martā līdz ar organizētāju aizturēšanu nozi...

LDz pieļauj ļaunprātīgu infrastruktūras bojāšanu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pieļauj ļaunprātīgu infrastruktūras bojāšanu pieturas punktā "Priedaine", tviterī vēsta LDz pārstāvji.

LDz norāda, ka infrastruktūras bojājuma dēļ vilcienu kustība trešdienas rītā no Zasulauka līdz Dubultiem bija īslaicīgi...



Komentāri