lv
0nXJAv5Zj533uFqCdYSnG343W6gGDpFQqILCbfzH
3320821

Vēlās izbeigt praksi deklarēties bez īpašnieka atļaujas

Vēlās izbeigt praksi deklarēties bez īpašnieka atļaujas

Saeimas komisija nolēma uzdot Iekšlietu ministrijai sagatavot un iesniegt attiecīgus priekšlikumus.

Lai noteiktu, ka citu personu deklarēšanai īpašumā nepieciešama nekustamā īpašuma īpašnieka atļauja, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti otrdien, 19.martā, nolēma uzdot Iekšlietu ministrijai sagatavot un iesniegt komisijā attiecīgus priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos. Deputāti šodien apsprieda kolektīvo iesniegumu par deklarēšanos īpašumā tikai ar īpašnieka atļauju.

"Nav pieļaujams, ka īpašumā savu dzīvesvietu bez tiesiska pamata var deklarēt praktiski jebkurš, kurš to vēlas. Pats īpašnieks to pat var nezināt, savukārt pēc tam visu labot ir diezgan sarežģīti. Tāpēc lēmām atbildīgajai ministrijai uzdot rast risinājumu, lai bez īpašnieka ziņas viņa īpašumā savu dzīvesvietu nevarētu deklarēt vēl kāds cits," pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Patlaban Latvijā ir apzināti 400 gadījumi, kad konkrētos īpašumos bijusi nepieciešamība anulēt bez tiesiska pamata deklarētās dzīvesvietas, deputātus informēja Iekšlietu ministrijas pārstāvis. Kā iespējamais risinājums šādām situācijām varētu būt informācijas izsūtīšana uz īpašnieka e-adresi, ka viņam portālā Latvija.gov.lv ir jāapstiprina vai jānoraida citas personas vēlme deklarēties viņa īpašumā.

Iniciatīva par deklarēšanos īpašumā tikai ar īpašnieka atļauju Saeimā iesniegta šī gada janvārī, un to parakstījuši 11 170 pilsoņi.

Latvijas ostās divos mēnešos pārkrauts par 14,9% mazāk kravu

Latvijas ostās šogad pirmajos divos mēnešos pārkrāva 6,561 miljonu tonnu kravu, kas ir par 14,9% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas apkopotā informācija.

Visvairāk divos mēnešos pārkrauts beramkravu - 3,611 miljoni t...

Kultūras akadēmijā seksuālās uzmākšanās gadījumi nav konstatēti

Seksuālās uzmākšanās gadījumi Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) nav konstatēti, apstiprināja LKA rektore Rūta Muktupāvela.

Viņa pauda, ka akadēmija proaktīvi iesaistās sistemātisku preventīvo pasākumu izstrādē, lai nodrošinātu drošu studiju vidi, kas bū...

Maiņa nozarei: Latvijā par civilās aviācijas pilotiem mācās 123 cilvēki (+VIDEO)

Apmēram desmitā daļa studentu ir sievietes.

Līdz šim kopumā desmit airBaltic Pilotu akadēmijas absolventi ir pievienojušies akadēmijas komandai kā teorētisko nodarbību instruktori, tādējādi ievērojami papildinot tās mācībspēku personālu. Tas nozīmē, ka ...



Komentāri