lv
rScYZ0P3JonyLQVT3VOablMZ65pgqRIL7BIYRw4Z
328239

Starptautiskā akcijā aicina Eiropas pilsētas ziedot elektroenerģijas ģeneratorus Ukrainai

Starptautiskā akcijā aicina Eiropas pilsētas ziedot elektroenerģijas ģeneratorus Ukrainai
Rīga, 24.nov., LETA. Starptautiskā akcijā Eiropas pilsētas un reģioni tiek aicināti ziedot elektroenerģijas ģeneratorus Ukrainai.

Rīga, 24.nov., LETA. Starptautiskā akcijā Eiropas pilsētas un reģioni tiek aicināti ziedot elektroenerģijas ģeneratorus Ukrainai.

Trešdien Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola un Florences mērs un Eiropas lielo pilsētu tīkla "Eurocities" prezidents Dario Nardella atklāja iniciatīvu "Cerību ģeneratori", aģentūru LETA informēja parlamentā.

Kampaņas atklāšanā piedalījās arī Ukrainas prezidenta Zelenska biroja vadītājs Andrijs Jermaks, kurš pauda atzinību par šo iniciatīvu. Kampaņā pilsētas tiek aicinātas ziedot elektroenerģijas ģeneratorus un transformatorus, lai palīdzētu ukraiņiem pārvarēt gaidāmo skarbo ziemu.

Šie ģeneratori palīdzēs uzturēt būtisku valsts infrastruktūru, piemēram, apgādāt ar elektroenerģiju slimnīcas, skolas, ūdensapgādes iekārtas, palīdzības centrus, patversmes, mobilo sakaru torņus un citus svarīgus objektus.

Kopš Krievija sākusi karu pret Ukrainu, tā pastāvīgi uzbrūk ļoti nozīmīgiem Ukrainas civilās infrastruktūras objektiem, tādējādi pārkāpjot starptautiskās un humanitārās tiesības. Šajos uzbrukumos ir sabojāta vai iznīcināta vairāk nekā puse Ukrainas elektroenerģijas tīkla, atstājot miljoniem ukraiņu bez elektrības.

"Kopš kara sākuma Eurocities tīkls ir paudis atbalstu Ukrainai. 19.augustā Kijevā mēs parakstījām saprašanās memorandu, lai atbalstītu Ukrainas ilgtspējīgu atjaunošanu. Tagad līdzās mūsu partnerorganizācijām mēs koordinēsim sadarbību ar vairāk nekā 200 lielākajām pilsētām, un kopā ar priekšsēdētāju Metsolu mēs darīsim visu iespējamo, lai tiešā veidā palīdzētu Ukrainas iedzīvotājiem," uzsvēris Nardella.

Nākamnedēļ Vīnē ikgadējā Eurocities sadarbības platformā ar šo iniciatīvu iepazīstināsim tuvāk vairāk nekā 80 pilsētas, kas tajā piedalīsies.

Depozīta sistēmā līdz šim pārstrādāti vairāk nekā 2700 tonnu PET iepakojuma

Depozīta sistēmā šogad deviņos mēnešos pārstrādāti vairāk nekā 2700 tonnu PET iepakojuma, informēja SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) pārstāvji.

DIO rīcībā esošie dati par laika posmu no šā gada februāra, kad sistēma sāka darboties, līdz oktobri...

Jēkabpilī par piektdaļu plāno samazināt apkures tarifu

No nākamā gada Jēkabpilī par piektdaļu plānots samazināt apkures tarifu, liecina SIA "Jēkabpils siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifa projekts.

No šā gada 15.oktobra spēkā stājās "Jēkabpils siltums" paaugstinātie silt...

Nordeķu un Ēbelmuižas parkos plāno apgaismojumu
Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja 24. novembrī nolēma piešķirt vairāk nekā 32 tūkst. eiro apgaismojuma projektēšanai Nordeķu un Ēbelmuižas parkos. Pēc projektu izstrādes varēs lemt par finansējuma piešķiršanu apgaismojuma izbūvei.


Komentāri