lv
KSzXmSZE0TLpcH0QGDx3fjGzeapogV9hBX1tzMtl
328238

Depozīta sistēmā līdz šim pārstrādāti vairāk nekā 2700 tonnu PET iepakojuma

Depozīta sistēmā līdz šim pārstrādāti vairāk nekā 2700 tonnu PET iepakojuma

Depozīta sistēmā šogad deviņos mēnešos pārstrādāti vairāk nekā 2700 tonnu PET iepakojuma, informēja SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) pārstāvji.

DIO rīcībā esošie dati par laika posmu no šā gada februāra, kad sistēma sāka darboties, līdz oktobrim liecina, ka Latvijā PET iepakojums veido 46,5% jeb 142,5 miljonus vienību no visiem patlaban tirgū laistajiem depozīta iepakojumiem.

Tāpat dati liecina, ka oktobrī tirgū laisti 32 miljoni depozīta iepakojumu, bet depozīta punktos nodoti 27,5 miljoni tukšo iepakojumu, tādējādi sistēmā atdoto iepakojumu rādītājs pārsniedz 85%.

Jau vēstīts, ka 2022.gada 1.februārī Latvijā darbību sāka depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem.

Depozīta sistēmā var nodot stikla, PET un metāla (skārdenes) bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Par katru nopirkto depozīta iepakojumu iedzīvotājam jāiemaksā depozīts 0,1 eiro apmērā, ko pēc iepakojuma nodošanas var saņemt atpakaļ, ja uz nododamā iepakojuma ir nolasāma speciālā atpazīstamības zīme un svītrkods, kā arī iepakojums ir iztukšots.

Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt DIO.

Jēkabpilī par piektdaļu plāno samazināt apkures tarifu

No nākamā gada Jēkabpilī par piektdaļu plānots samazināt apkures tarifu, liecina SIA "Jēkabpils siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifa projekts.

No šā gada 15.oktobra spēkā stājās "Jēkabpils siltums" paaugstinātie silt...

Nordeķu un Ēbelmuižas parkos plāno apgaismojumu
Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja 24. novembrī nolēma piešķirt vairāk nekā 32 tūkst. eiro apgaismojuma projektēšanai Nordeķu un Ēbelmuižas parkos. Pēc projektu izstrādes varēs lemt par finansējuma piešķiršanu apgaismojuma izbūvei.
Ukrainā atjaunota aptuveni puse no elektroenerģijas padeves
Pēc pēdējā Krievijas raķešu uzbrukuma Ukrainā elektroenerģijas padeve tiek atjaunota, pašlaik tā ir nodrošināta aptuveni 50% apjomā, ziņo šīs valsts aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Ukrainas enerģētikas kompāniju "Ukrenergo".


Komentāri