lv
zhnP9SI8H4eC7cQZ2UMFAowsFNlF01KIz9TT4BEo
3275318

Nākamnedēļ divas dienas streikos «Lufthansa» stjuarti

Nākamnedēļ divas dienas streikos «Lufthansa» stjuarti

Nākamnedēļ divas dienas streikos Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" stjuarti, sestdienas vakarā paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO.

Streika dēļ no plkst.4 līdz 23 pēc vietējā laika (no plkst.5 līdz 24 pēc Latvijas laika) tiks atcelti visi "Lufthansa" un tās meitaskompānijas "Lufthansa CityLine" izlidojošie reisi otrdien no Frankfurtes lidostas un trešdien no Minhenes lidostas.

"Lufthansa" paziņoja, ka streiks varētu ietekmēt aptuveni 100 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Arodbiedrība pieprasa palielināt atalgojumu par 15%, kā arī izmaksāt 3000 eiro inflācijas kompensāciju.

Ceturtdien "Lufthansa" paziņoja, ka tās peļņa 2023.gadā salīdzinājumā ar 2022.gadu ir divkāršojusies līdz 1,67 miljardiem eiro.

UFO vadītājs Joahims Vaskess-Birgers norādīja, ka arī stjuartiem "būtu jāgūst labums no šiem panākumiem".

Jau ziņots, ka šonedēļ no ceturtdienas līdz sestdienas rītam, pieprasot palielināt atalgojumu, streikoja "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki. Šo streiku organizēja arodbiedrība "Ver.di", un tā dēļ dēļ tika atcelti apmēram 1000 reisu, ietekmējot aptuveni 200 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Vācijā jau vairākus mēnešus tiek rīkoti streiki transporta nozarē, kas skar gan vietējās satiksmes autobusus, vilcienus un metro, gan ātrvilcienus un lielākās lidostas.

Diennakts laikā pieķerti desmit stipri piedzērušies autovadītāji

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi 13 autovadītājus alkohola reibumā, no kuriem desmit šoferiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili, liecina VP apkopotā informācija.

Četri stipri iereibušie ...

Tehnoloģijas ikdienā un mūzikā. Saruna ar «Sudden Lights» vokālistu Andreju Reini Zitmani
"Mūzika nav tikai skaņu virkne, mūzika ir satikšanās, cilvēciskais kontakts un, kamēr mūzikas klausītāji nebūs roboti, tikmēr cilvēciskais kontakts nepazudīs un mākslīgais intelekts to neapdraudēs," Latvijas Radio 1 raidījumā "Digitālās brokastis" par ...
Maijā notiks ikgadējais meža izziņas festivāls

Maijā notiks ikgadējais AS "Latvijas valsts mežu" (LVM) organizētais meža izziņas festivāls "Latvijas Meža dienas", liecina LVM tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Pasākums notiks 24.maijā un 25.maijā LVM dabas parkā Tērvetē, "Kurbada zemē".

Pasākuma a...



Komentāri