lv
UTmIdBttpDGhoxngGO8D2vEi3RfQ4mKbGTOtcA0Q
327019

Arhibīskaps Jānis Vanags ievēlēts par Zinātņu akadēmijas goda locekli

Arhibīskaps Jānis Vanags ievēlēts par Zinātņu akadēmijas goda locekli

Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) par locekļiem ievēlēti 25 zinātnieki, bet Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Rīgas un Latvijas arhibīskaps Jānis Vanags ievēlēts par goda locekli, informēja LZA sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Stengrevica.

Ceturtdien, aizklāti balsojot, LZA pilnsapulce par LZA jaunajiem locekļiem ievēlēja piecus īstenos locekļus, sešus ārzemju locekļus un vienu goda locekli, kā arī 14 korespondētājlocekļus.

Īstenie locekļi ir Kristiāna Ābele, Dainis Krieviņš, Zaiga Krišjāne, Nils Rostoks un Pēteris Stradiņš, savukārt ārzemju locekļi ir Rimants Beneti, Mihails Briks, Nikolajs Džavahišvili, Larss Osterlunds, Andrijs Rukkas un Marina Tjuņina.

Savukārt korespondētājlocekļi ir Dace Bandere, Valdis Bērziņš, Agnese Dāvidsone, Dāvids Fridmanis, Oskars Kalējs, Kārlis Ketners, Jānis Rižikovs, Anda Rožukalne, Sandis Spolītis, Normunds Stivriņš, Evita Straumīte, Aivars Vembris, Dace Zavadska un Raivis Žalubovskis.

Portugāle ļoti smagā spēlē gūst 3 vārtus otrajā puslaikā un tomēr pārspēj Ganu

Portugāles vīriešu futbola izlase ceturtdien 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra H apakšgrupas spēlē, gūstot visus trīs vārtu otrajā puslaikā, ar rezultātu 3:2 (0:0) pārspēja Ganu.

Uzvarētāju rindās ar precīzu soda sitienu izcēlās Krištianu Ronaldu, b...

Kur bija pazudis un kas tagad notiek ar Ēriku Stendzenieku?

Viens no Latvijas spožākajiem reklāmu veidošanas spīdekļiem Ēriks Stendzenieks pēdējos gados piedzīvojis nopietnas pārmaiņas – no Rīga burzmas pārcēlies uz dzīvi Kolkā, kā arī izirušas viņa ilggadīgās attiecības ar sievu un bērnu māti.

STV raidījumā “Ka...

Krievijas karā pret Ukrainu var iesaistīt līdz 15 tūkstošiem Baltkrievijas karavīru
Baltkrievijas karavīru morāli psiholoģiskais stāvoklis ir zemā līmenī, un vairums nevēlas karot pret Ukrainu, tomēr ir 10-15 tūkstoši cilvēku, kas varētu piedalīties Krievijas "specoperācijā" pret Ukrainu, brīfingā pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštā...


Komentāri