lv
NDnmjKEoaQ4QxQz51u0Ly0XEt9IZ0EnvIaiyEh5P
3263021

Siliņa: Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk

Siliņa: Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk

Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk nekā pēdējās 24 stundās pirms olimpiādes atklāšanas, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Ministru prezidenta Evika Siliņa (JV).

Viņa uzskata, ka tad, ja Parīzes olimpiskajās spēlēs startēs arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti, lēmums par boikotu būtu jāpieņem vairākām valstīm kopīgi. Latvija šajā jautājumā savu viedokli jau ir paudusi, atgādināja premjere.

Jautāta, vai uzskata par pieņemamu, ka lēmums varētu tikt pieņemts arī pēdējo 24 stundu laikā pirms olimpiādes atklāšanas, Siliņa atbildēja, ka tas nebūtu godīgi pret sportistiem, kuriem dalība spēlēs saistās ar papildu izmaksām un laika plānošanu.

"Tādam lēmumam vajadzētu būt ātrāk, bet mēs esam saziņā ar Ukrainas domu gājienu, un šobrīd vēl esam tādā sarunu procesā," piebilda Ministru prezidente, atgādinot, ka Latvija savu nostāju šajā jautājumā jau ir paudusi.

Kā ziņots, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēmusi Ukrainā karojošās agresorvalsts Krievijas un to atbalstošās Baltkrievijas sportistiem ļaut piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs neitrālā statusā, tomēr Latvija vēlas panākt, lai šo valstu sportistiem dalība Olimpiādē tiek liegta pavisam. Vairāki Latvijas sportisti paziņojuši, ka nestartēs Olimpiādē kopā ar agresorvalstu sportistiem.

Latvija pagaidām nav izlēmusi, kā rīkoties, ja SOK savu lēmumu nemainīs, taču pirms gala lēmuma pieņemšanas tiek gaidīta Ukrainas nostāja šajā jautājumā.

«Celtics» basketbolisti otro reizi sezonā zaudē otro spēli pēc kārtas, Porziņģim 24 punkti
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā izcēlās ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Bostonas "Celtics" no neveiksmes. "Celtics" viesos ar rezultātu 109:115 ...
Izdoti seši izbraukšanas rīkojumi Krievijas pilsoņiem, divi Latviju jau pametuši
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) ir izdevusi pirmos sešus izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesnieguši nekādus dokumentus uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvo...
Latvijas jaunie uzņēmēji izstrādā 12 prototipus bioekonomikas jomā (+VIDEO)

Atbalstu saņēma 30 prototipu autori - katrs līdz 15 tūkstošiem eiro.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tehnoloģiju biznesa centra programmā “Prototech” atbalstu prototipa izstrādei saņēmuši 30 uzņēmēji un ideju autori. Vairāk nekā trešdaļa pr...



Komentāri