lv
CQvkGPHrPGiA1ii7ZgwfIu7h2eFyH3YFeZZfa8m2
325799

Puse skotu balsos par Nacionālo partiju un atbalstīs neatkarību, liecina aptauja

Puse skotu balsos par Nacionālo partiju un atbalstīs neatkarību, liecina aptauja

Puse skotu balsotu par Skotu Nacionālo partiju (SNP), ja tās uzvara vēlēšanās novestu pie referenduma par Skotijas neatkarību, liecina jauna aptauja.

Aptaujā, ko pēc telekanāla "Channel 4 News" pasūtījuma veica firma "Find Out Now", piedalījās 1006 skotu vēlētāji. Aptauja tika veikta trešdien pēc Lielbritānijas Augstākās tiesas lēmuma, ka Skotijai nav likumīgas tiesības nākamgad rīkot jaunu neatkarības referendumu bez Londonas piekrišanas.

50% no aptaujātajiem norādīja, ka nākamajās parlamenta vēlēšanās balsotu par SNP, ja šīs partijas uzvara varētu novest pie Skotijas atdalīšanās no Lielbritānijas.

Iepriekšējās parlamenta vēlēšanās 412 no aptaujātajiem balsoja par SNP.

Trešdaļa aptaujāto norādīja, ka nebalsotu par SNP, bet pārējie atbildēja, ka nezina, vai arī nevēlējās atklāt savu nostāju.

Jautāti, kas viņiem ir svarīgākais, 26% aptaujāto atbildēja, ka Skotijas neatkarība, kamēr 61% minēja Skotijas ekonomiku un sabiedriskos pakalpojumus. 13% respondentu nebija konkrēta viedokļa vai arī viņi nevēlējās to atklāt.

Pēc Lielbritānijas Augstākās tiesas lēmuma SNP līdere Nikola Stērdžena solīja turpināt cīņu par neatkarību un nākamgad noorganizēt īpašu SNP konferenci, lai apspriestu un vienotos par ierosinātā faktiskā referenduma detaļām, izmantojot šim nolūkam nākamās Lielbritānijas vēlēšanas.

EP atbalsta lēmumu neatzīt Krievijas okupētajās teritorijās izdotas pases

Eiropas Parlaments (EP) atbalstījis lēmumu nepieņemt pases un citus ceļošanas dokumentus, ko Krievija izdevusi nelikumīgi okupētajos Ukrainas un Gruzijas reģionos, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP ceturtdien ar 531 balsi "par", s...

Lembergs pirmās instances tiesā zaudē strīdā pret valsti par kompensāciju

Administratīvā rajona tiesā Rīgā 23.novembrī ir noraidījusi koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga pieteikumu par 100 000 eiro kompensācijas piedziņu strīdā pret valsti par kaitējumu veselībai, kāds, pēc pieteicēja domām,...

Libānas parlaments septīto reizi nespēj ievēlēt prezidentu
Libānas likumdevēji ceturtdien jau septīto reizi nespēja ievēlēt prezidentu, neraugoties uz to, ka bez prezidenta valsts centieni glābt ekonomiku ir apgrūtināti.


Komentāri